Web Analytics
Obradović: Svako ima pravo da uživa u osnovnim ljudskim pravima - BetaRS
Politika | 25.10.2024 | access_time 17:15

Andrej Obradović je rekao da nije želeo pažnju javnosti, ali da je nakon pretprljenog nasilja želeo da privuče pažnju institucija. ``Svako ima pravo da uživa u osnovnim ljudskim pravima. Prava koja danas uzimamo zdravo za gotovo, za njih su se ljudi borili i gubili živote. I na kraju, treba da se zapitamo u kakvoj zemlji želimo da živimo i kakvu zemlju želimo da ostavimo našoj deci``, rekao je dobitnik nagrade.



Direktorka Crte Vukosava Crnjanski rekla je da institucija građanke i građanina odoleva i opstaje i da ova nagrada upravo ide građanima koji nisu želeli da ćute dok se nad njima sprovodi nasilje. ``Nije normalno da žrtvama sleduje tišina, a nasilniku nekažnjivost``, rekla je Crnjanski i zahvalila dobitnicima što nisu pristali da trpe i ćute.


 

 

Godišnja nagrada ``Hrabri glas`` koji nevladina organizacija Crta dodeljuje svake godine onima koji pomeraju granice i pokreću promene u društvu, dodeljena je danas Andreju Obradoviću, mladiću koji je progovorio o policijskoj brutalnosti i homofobiji nakon što je zlostavljan prilikom pretresa stana.





Teme