Web Analytics
Srpska lista poziva na prekid dijaloga dok se sa severa Kosova ne povuku novi gradonačelnici - BetaRS

Srpska lista poziva na prekid dijaloga dok se sa severa Kosova ne povuku novi gradonačelnici

Kosovo | 27.05.2023 | access_time 13:50
Srpska lista poziva na prekid dijaloga dok se sa severa Kosova ne povuku novi gradonačelnici
Foto: Milos Miskov

Srpska lista zatražila je danas od Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića da suspenduju dalje učešće Beograda u dijalogu sa Prištinom dok gradonačelnici iz albanskih stranaka ne napuste zgrade opštinskih uprava na severu Kosova i dok se sa tog područja ne povuku specijalne jedinice.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić optužio je vlasti u Prištini za "aparthejd" nad Srbima posle jučerašnjih incidenata u kojima je više desetina građana povređeno kad je kosovska policija silom zauzela zgrade opštinskih uprava u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku.

"Hvala svima koji su juče pokušavali i stavili do znanja da nismo hteli što je tuđe, hteli smo da sačuvamo samo ono što je naše", kazao je Rakić na vanrednoj konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici.

Rakić je "zahvalio" međunarodnoj zajednici na tome što je po njegovim rečima, juče pokazala svoje pravo lice i licemerje.

"Uveravali su nas da će postaviti KFOR da spreči nasilan upad u opštinske prostorije. Na žalost, svedoci smo da to obećanje nisu ispunili", naveo je Rakić.

Teme