Web Analytics
Naslovne strane za utorak 30. maj 2023. godine - BetaRS

Naslovne strane za utorak 30. maj 2023. godine

Društvo | Izvor: Beta | 30.05.2023 | access_time 08:00
Naslovne strane za utorak 30. maj 2023. godine
Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od utorka, 30. maja najviše pišu o sukobima Srba i snaga Kfora u opštini Zvečan, na severu Kosova.

ALO - O sukobu snaga Kfora i Srba u Zvečanu u tekstu "Kurti napao Srbe".

BLIC - "Suzavac i šok bombe na Srbe", o sukobu Srba i pripadnika Kfora u Zvečanu. "Zaustavna traka smrti", o saobraćajnim nezgodama na autoputevima.

VEČERNJE NOVOSTI - "ROSU pucala na Srbe, Kforovci im asistirali", o sukobu u opštini Zvečan. "U petak kraj godine za sve učenike iz Ribnikara", o završetku školske godine u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar", gde je 3. maja učenik ubio devetoro đaka i čuvara.

DANAS - List piše da su ispred sedišta opština Leposavić, Zubin Potok i Zvečan nastavljeni sukobi, u tekstu pod naslovom: "Dvostruki prsten oko zgrada i građana". "Neko mora da se podigne da bi Vučić pao", o tome kako građanski protesti mogu da utiču na rezultate vanrednih izbora u Beogradu.

INFORMER - O istrazi ubistva devetoro dece i radnika obezbeđenja u napadu u kojem su ranjeni još petoro učenika i nastavnica u OŠ "Vladislav Ribnikar" list piše pod naslovom "Ne mogu da verujem da je Kosta ubica".

KURIR - U tekstu "Jezive scene sa Kosova" o sukobu Kfora i Srba u Zvečanu. "Ribnikar", o predlogu smene direktorke škole "Vladislav Ribnikar" nakon što je učenik ubio devetoro učenika i čuvara.

NOVA - List piše da su kolege stale uz Nikolu Koja, zbog hajke koju protiv njega vodi vlast, u tekstu "Pustite nas da radimo, pa nas strpajte u zatvor". List piše o eskalaciji sukoba u Zvečanu "Novi krah kosovske politike vlasti" (u Beogradu).

POLITIKA - "Napad Kfora i kosovskih specijalaca na Srbe u Zvečanu", o sukobima u opštini Zvečan. List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u tekstu "Vučić: Ako Kurtija ne urazume, biće kasno za sve".

SRPSKI TELEGRAF - "Kfor i Albanci pucali na Srbe", o sukobu u Zvečanu u kojem je povređeno oko 50 Srba i 25 pripadnika Kfora.

Teme