Web Analytics
MUP: Zbog poplava evakuisano 26 osoba iz dva šabačka sela, nema povređenih - BetaRS

MUP: Zbog poplava evakuisano 26 osoba iz dva šabačka sela, nema povređenih

Hronika | 31.05.2023 | access_time 13:25
MUP: Zbog poplava evakuisano 26 osoba iz dva šabačka sela, nema povređenih
Foto: Dragan Gojić

Pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su zbog poplava 26 osoba, među kojima devetoro dece, iz dva sela u okolini Šapca a među evakuisanima nema povređenih, saopšteno je danas.


Po navodima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), evakuisane su 24 osobe iz sela Gornja Vranjska i dve osobe iz Šabačke Kamenice.


"Od početka obilnih padavina, 26. maja, koje su dovele do poplava, pripadnici Sektora za vanredne situacije imali su ukupno 72 intervencije, evakuisali su 38 osoba, ugasili pet požara izazvanih udarom groma, a imali su i 61 intervenciju crpljenja vode", stoji u saopštenju.


Usled obilnih padavina, proglašena je vanredna situacija na celoj teritoriji opštine Vladimirci, a i dalje je na snazi vanredna situacija na delu teritorija Užica, Požege, Beočina, Vrnjačke Banje i Boljevca.


Tokom noći najobilnije padavine pogodile su Mačvanski okrug - Loznicu, Šabac, Krupanj i Кoceljevu, a vodostaj Krupinske, Gračaničke, Uzovničke reke, Rasnice i Ljuboviđe, trenutno je u stagnaciji.


"Vatrogasno-spasilačke ekipe su tokom noći crpele vodu iz Doma zdravlja u Sjenici, u Požegi u mestima Kalenić i Jovićevići, kao i u Pilatovićima, a najviše u Loznici gde je voda prodrla u Dom zdravlja i Elektrodistribuciju. Takođe, vodu su crpeli i iz domaćinstava u Кrupnju", naveli su iz MUP-a.


U saniranju posledica izazvanih obilnim padavinama angažovano je 185 vatrogasaca-spasilaca sa 95 vozila i 80 pumpi i 8 pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi sa 3 vozila i 2 čamca.

Teme