Web Analytics
Zdrava Srbija: Hitno rešiti problem funkcionisanja Saveta mesnih zajednica u Smederevskoj Palanci - BetaRS

Zdrava Srbija: Hitno rešiti problem funkcionisanja Saveta mesnih zajednica u Smederevskoj Palanci

Politika | 01.06.2023 | access_time 12:55
Zdrava Srbija: Hitno rešiti problem funkcionisanja Saveta mesnih zajednica u Smederevskoj Palanci
FOTO: SASA DJORDJEVIC

Zdrava Srbija (ZS) najavila je danas da će na prvoj sednici Skupštine opštine Smederevska Palanka tražiti da se reši "neodrižva situacija" u funkcionisanju mesnih zajednica.

Kako je stranka saopštila, predsedniku Zdrave Srbije Milanu Stamatoviću su, prilikom posete toj opštini, meštani Azanje, nekada najvećeg sela u bivšoj Jugoslaviji, ukazali na problem u funkcionisanju lokalne sredine u kojoj već godinama ne postoji Savet mesne zajednice, već tu kolektivnu funkciju obavlja pojedinac, što je protivzakonito.

"Takva je situacija u svim mesnim zajednicama na teritoriji opštine Smederevska Palanka i lokalni odbor ZS Srbije će na prvoj sednici Skupštine opštine pokrenuti tu temu tražeći razrešenje te neodržive situacije", izjavio je Dejan Milivojević, član Glavnog odbora ZS i predsednik Opštinskog odbora stranke u Smederevskoj Palanci.

Na poslednjim lokalnim izborima za odbornička mesta u lokalnoj skupštini ZS je osvojila dva odbornička mandata i pored Milivojevića interese građana u ime ZS zastupa i diplomirani agronom Slobodan Milosavljević.

Predstavnici ZS su tokom posete Azanji obišli i hram Svetih Vrača Кozme i Damjana, navedeno je u saopštenju.

Teme