Web Analytics
Vlada Srbije: 6. juna kraj školske godine, zgrada Ribnikara ostaje škola - BetaRS

Vlada Srbije: 6. juna kraj školske godine, zgrada Ribnikara ostaje škola

Društvo | Izvor: Beta | 01.06.2023 | access_time 17:05
Vlada Srbije: 6. juna kraj školske godine, zgrada Ribnikara ostaje škola
Vlada Srbije je danas sapoštila da je odlučila da se 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama završi školska godina.

Za učenike koji to žele, škole mogu da nastave da rade do 20. juna. U tom periodu mogu se realizovati dopunska, dodatna i pripremna nastava, nastava u prirodi, kao i drugi oblici obrazovno-vaspitnog rada radi "podsticanja socijalnih i emocionalnih veština učenika i aktivnosti na teme tolerancije, empatije, zajedništva, podrške i zahvalnosti", navodi se u Vladinom saopštenju.

Takođe se navodi da će svi učenici koji ne budu zadovoljni uspehom, dobiti priliku da do 20. juna poprave ocene na lični zahtev.

Zgrada OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, u kojoj je učenik 3. maja izvršio masovno ubistvo, ostaće škola, navela je Vlada.

Ta zgrada će biti rekonstruisana i biće uređen "memorijalni deo u znak sećanja na decu i školskog čuvara, koji su svakoga dana u toj školi pokazivali izuzetnost", piše u saopštenju.

Vlada je navela da su vanrednim inspekcijskim nadzorom u toj školi potvrđena saznanja Centra za socijalni rad, Ministarstva prosvete i Ministarstva za brigu o porodici o tome da u toj školi "nije bilo vršnjačkog nasilja u odnosu na maloletnog K.K", izvršioca ubistva.

Teme