Web Analytics
Aleksić: Ako Vučić ne bude dao Gašića, daće celu vlast - BetaRS

Aleksić: Ako Vučić ne bude dao Gašića, daće celu vlast

Politika | Izvor: Beta | 02.06.2023 | access_time 08:15
Aleksić: Ako Vučić ne bude dao Gašića, daće celu vlast
Potpredsednik Narodne stranke (NS) Miroslav Aleksić izjavio je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić dati celu vlast i vladu, i da je to "neminovnost", ako ne bude dao da bude smenjen ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

"Protesti 'Srbija protiv nasilja' su masovniji iz nedelje u nedelju, sve više građana iz cele Srbije dolazi na taj skup. Tišina je na tim skupovima najsnažnija poruka i na nju režim nema nikakav odgovor. Svi naši zahtevi se svode na dva - eliminisanje nasilja u javnom prostoru i institucionalna odgovornost", rekao je Aleksić za list Nova.

Aleksić je rekao da Vučić "u svom maniru diktatorskog ponašanja vrlo često ume da kaže ne dam", kao u slučaju bivšeg ministra zdravlja Zlatibora Lončara, Gašića, šefa BIA-e Aleksandra Vulina, ali kako je dodao, isto tako nije dao Gazivode, Valač, vojsku Kosova, pa je sve predao.

On je rekao da je Vučić verovatno na kontramitingu "imao najslabiji govor u svojoj karijeri koji je pokazao strah i svest da se to njegovo carstvo raspada", i dodao da je to bila "politička komemoracija Vučića".

Teme