Web Analytics
Janketić: Pogrešio sam što nisam prijavio da su me napali - BetaRS

Janketić: Pogrešio sam što nisam prijavio da su me napali

Društvo | 03.06.2023 | access_time 15:30
Janketić: Pogrešio sam što nisam prijavio da su me napali
prt.scr youtube nova s

Glumac Marko Janketić potvrdio je da je pre nekoliko dana verbalno napadnut na ulici u Beogradu i ocenio da je pogrešio što inicident nije prijavio policiji.

Janketić je za portal Vreme rekao da su mu "neki momci" iz automobila u prolazu "opsovali mater".

"Prišao sam im i pitao ih o čemu se radi, zbog čega to rade. Jedan od njih mi je rekao da je to zbog moje izjave o Kosovu i Metohiji. Naravno da to nije imalo veze sa onim što sam rekao, ali je zato bilo u duhu onoga kako se to sada radi u našem društvu: vaša izjava se koristi i tumači kako kome odgovara. Srećom da je drugi momak bio dovoljno razuman pa je relaksirao situaciju", naveo je Janketić.

Ocenio je da je "zabrinjavajuće" što kako je rekao, čovek može da se nađe u situaciji da na sred ulice, iz čista mira, bude opsovan, udaren, ugrožen.

"Takva vrsta sukoba je upravo ono što ovoj vlasti odgovara i što joj trenutno treba", ocenio je glumac koga su zbog podrške građanskom protestu protiv nasilja prethodnih dana oštro kritikovali poslanici Srpske napredne stranke (SNS).

Janketić je dodao da je pogrešio što nije prijavio da je napadnut jer kako je rekao, mora da se stvori svest o opštoj sigurnosti.

"Ako ja nisam bezbedan, zbog mene i mog ne baš pozitivnog mišljenja o vlasti, ugrožena je i moja porodica. Trebalo je da prijavim, zato što svi moramo da radimo ono što je dobro za sve", naveo je glumac.

Teme