Web Analytics
LSV-Vojvođani: Zašto plaćamo skuplji dizel i gas od država EU - BetaRS

LSV-Vojvođani: Zašto plaćamo skuplji dizel i gas od država EU

Vojvodina | Izvor: Beta | 04.06.2023 | access_time 10:10
LSV-Vojvođani: Zašto plaćamo skuplji dizel i gas od država EU
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) - Vojvođani saopštila je danas da građani Srbije skuplje plaćaju dizel i gas od država EU, te zatražila od države da zaustavi zloupotrebu tog tržišta i tu "pljačku".

Ta stranka je u saopštenju navela da evro dizel u Srbiji košta 183 dinara za litar, dok je cena evro dizela u Hrvatskoj 143 dinara za litar.

"Razlika u ceni od 40 dinara, sa dnevnom potrošnjom goriva u Srbiji od 12 miliona litara, iznosi četiri miliona evra, koje "NIS" i Rusi svakoga dana ukradu od građana Srbije i Vojvodine", naveo je potpredsednik Izvršnog odbora LSV-Vojvođani Mlađen Malešević.

Dodao je da je "svima jasno" da Rusi sa NIS-om ostvaruju dobit od jedne milijarde evra godišnje i to, kako je ocenio, "otimanjem i krađom od građana" Srbije.

"Cena gasa u EU je 280 dolara za 1.000 kubika, dok Srbija za istu količinu istog gasa plaća Rusiji 340 dolara, što u sezoni pravi razliku od milion evra dnevno", naveo je Malešević.

Dodao je da LSV-Vojvođani zahtevaju da Vlada Srbije uskladi izvore snabdevanja sa EU i da preuzme upravljanje NIS-om.

"Pitamo predsednika Srbije (Aleknsandra Vučića) do kada važi bratska cena. Vojvođani, privreda, poljoprivreda i ostali građani ne žele da plaćaju bratsku cenu koja služi za pljačku građana", poručio je Malešević.

Teme