Web Analytics
Stefanović (SSP): Uvredljivi i lažni stavovi ambasadora Rusije - BetaRS

Stefanović (SSP): Uvredljivi i lažni stavovi ambasadora Rusije

Politika | 04.06.2023 | access_time 12:05
Stefanović (SSP): Uvredljivi i lažni stavovi ambasadora Rusije
Foto: Beta/Dragan Gojic

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović ocenio je da je izjava ambasadora Rusije Aleksandra Bocan-Harčenka o protestima u Beogradu i situaciji na Kosovu "retko viđen primer mešanja u unutrašnje stvari" Srbije, te njegove tvrdnje nazvao "uvredljivim i lažnim".

"Uvredljiva i lažna tvrdnja ambasadora Harčenka da su masovna okupljanja građana Srbije protiv nasilja i podela koje stvara vlast organizovana spolja i u vezi sa napadima na Srbe na Kosovu jeste ispod svakog nivoa koje naše gostoprimstvo prema bilo kom gostu može da toleriše", naveo je Stefanović.

On je u saopštenju dodao da ambasador Rusije "sigurno zna da nije ni korektno ni diplomatski dopušteno" da komentariše, kako je naveo, procese promena u Srbiji, ističući da to zavisi isključivo od građana Srbije, a ne od bilo kog stranog zvaničnika.

Bocan-Harčenko ocenio je juče da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu sa protestima u Beogradu "očigledan pritisak" na srpsko rukovodstvo i da je "cilj Zapada" promena politike Srbije.

Teme