Web Analytics
Gavrilović (DS): Tokom incidenta na protestu dobio sam udarce i od policije u civilu - BetaRS

Gavrilović (DS): Tokom incidenta na protestu dobio sam udarce i od policije u civilu

Politika | 05.06.2023 | access_time 09:35
Gavrilović (DS): Tokom incidenta na protestu dobio sam udarce i od policije u civilu
FOTO: YouTube/PrintScreen

Poslanik Demokratske stranke (DS) Miodrag Gavrilović je izjavio da je u subotu, tokom incidenta na protestu "Srbija protiv nasilja", osim od učesnika tog incidenta, dobio nekoliko udaraca i od policije u civilu.

"Nisam želeo o tome da pričam na dan protesta, jer nisam želeo da kvarim veličanstvenost tog skupa, ali danas i narednih dana hoću. Kad se to desilo (incident), policija u civilu mi je pritrčala, zavrnula mi obe ruke, a zatim sam dobio nekoliko udaraca", rekao je Gavrilović za današnji list Nova.

Prema njegovim rečima, ljudima koji su izazvali incident za to vreme nije prišao niko, a njega je policajac pustio tek nakon intervencije jednog od organizatora protesta.

"Tek kad je jedan od organizatora protesta doviknuo da sam ja narodni poslanik, policajac me je pustio kao oparen i rekao mi je - 'mi smo tu da vas čuvamo'. Tad sam im se zahvalio što nas tako čuvaju", naveo je on.

Dodao je da su mu policajci naknadno rekli da su sve vreme bili na protestu i da su pratili situaciju.

"To znači da su oni sve vreme gledali kako jure i udaraju tog novinara i nisu reagovali. Suština je u tome da su građani svojim brojem, prisebnošću sami odbranili svoj protest", kazao je Gavrilović.

Članovi desno orijentisane organizacije "Narodne patrole" napale su američkog državljanina na protestu "Srbija protiv nasilja" u subotu, nakon što ih je on navodno provocirao, a poslanik Gavrilović zadobio je udarce kada se umešao u pokušaju da smiri incident. Policija je saopštila da je privela i američkog državljanina i jednog od napadača.

Teme