Web Analytics
Tadić: Navodne Vučićeve izjave neprimerene i opasne u svakoj prilici, posebno sada - BetaRS

Tadić: Navodne Vučićeve izjave neprimerene i opasne u svakoj prilici, posebno sada

Politika | 05.06.2023 | access_time 10:00
Tadić: Navodne Vučićeve izjave neprimerene i opasne u svakoj prilici, posebno sada
FOTO: AMIR HAMZAGIC

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) i bivši predsednik Srbije Boris Tadić rekao je danas da su navodne izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o ubistvu Vučića i njegove dece, koje su preneli pojedini mediji, neprimerene i opasne u svakoj prilici, a posebno nakon masovnog ubistva dece u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

"Zato je neophodno da Vučić odmah obavesti javnost da li su ovi navodi istiniti. Međutim, čak i ako ih demantuje, niko u zemlji potpuno kontrolisanih medija ne može poverovati da bi se režimski mediji usudili da ovako nešto objave bez njegove dozvole", naveo je Tadić u saopštenju.

Ocenio je da je "krajnje zabrinjavajuće" da provladini mediji objavljuju takve izjave u trenutku kada se građani Srbije bore protiv nasilja, a da takve izjave samo podižu tenzije u društvu i uznemiravaju javnost

"Takođe je nejasno o kakvim ustašama govori u toj izjavi i koga naziva ustašama. Apsolutno nije normalno da se predsednik države obraća na ovakav način i da govori kao da je predstavnik nasledne monarhije, a ne predsednik republike. Krajnje je nenormalno govoriti ili nalagati objavljivanje navodnih izjava o tome da će se grobovi dece boriti sa njegovim političkim protivnicima", kazao je Tadić.

Prema njegovim rečima, te objave zahtevaju reakciju relevantnih institucija, ali i celokupnog društva "koje se na takav način uvodi u patologiju".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u nedelju je na sastanku s premijerkom Anom Brnabić i najužim krugom saradnika izjavio da je "spreman da pogine, ali da neće prepustiti vlast bez izbora", prenelo je više medija.

Teme