Web Analytics
Radnici Lidla u Srbiji iz prirode uklonili više od 20 tona otpada - BetaRS

Radnici Lidla u Srbiji iz prirode uklonili više od 20 tona otpada

Zelena Srbija | Izvor: Beta | 05.06.2023 | access_time 10:30
Radnici Lidla u Srbiji iz prirode uklonili više od 20 tona otpada
Radnici trgovinskog lanca Lidl su u Srbiji, u okviru akcije "Čisto iz ljubavi", prikupili i uklonili 20 tona otpada iz prirode, a akcije čišćenja sprovedene su u deset gradova.

Skoro pet tona reciklabilnog otpada poslato je na reciklažu, a gradovi u kojima se čistilo su Ćuprija, Leskovac, Prokuplje, Kruševac, Kragujevac, Gornji Milanovac, Senta, Nova Pazova, Sombor i Zrenjanin.

Partnerska organizacija u toj akciji je "Čepom do osmeha" kao i devet lokalnih organizacija kojima je Lidl pružio finansijsku podršku, a one su, sa volonterima, čistile svoje gradove i mesta.

„Već četvrtu godinu zaredom sprovodimo projekat 'Čisto iz ljubavi', a ovoga puta upravo je Svetski dan zaštite životne sredine povod da sumiramo rezultate i podsetimo zajednicu na značaj čuvanja prirode i njenih resursa", rekla je rukovodilac korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija Jasmina Šrndić.

U osam gradova su održane i edukativne radionice u kojima je učestvovalo više od 700 dece, sa ciljem podizanja ekološke svesti kod mladih uz širenje empatije i solidarnosti prema osobama sa smetnjama u razvoju.

Kompanija Lidl Srbija je u martu otvorila konkurs na koji su organizacije koje se bave zaštitom životne sredine pozvane da se prijave za finansijsku pomoć u iznosu do 1.000 evra za potrebe jednodnevnog čišćenja.

Na konkurs se prijavilo 35 organizacija sa teritorije čitave države, a devet je odabrano - „Animal Rescue Serbia“ iz Beograda, „Ekološki pokret“ iz Padine, „Full House“ iz Paraćina, „Gradska organizaciju penzionera“ iz Pirota, „Odred izviđača Crne rode“ iz Pančeva, „Odred izviđača Đorđe Simeonović“ iz Zaječara, „Udruženje Ekotopia“ iz Novog Sada, „Udruženje građana Ekolibri“ Obrenovac i „Udruženje građana Zlatiborski krug“ iz Čajetine.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Obnovljivi izvori