Web Analytics
Marko Mihailović: Brnabić nije uradila ništa za LGBT+, ima sina, iako tom detetu pravno nije ništa - BetaRS

Marko Mihailović: Brnabić nije uradila ništa za LGBT+, ima sina, iako tom detetu pravno nije ništa

Društvo | 05.06.2023 | access_time 12:00
Marko Mihailović: Brnabić nije uradila ništa za LGBT+, ima sina, iako tom detetu pravno nije ništa
FOTO: YTPrintScreen

LGBT+ aktivista Marko Mihailović izjavio je danas da premijerka Ana Brnabić za tri mandata nije uradila ništa na poboljšanju položaja te zajednice u Srbiji.

Mihailović je agenciji Beta kazao da u Srbiji još uvek nisu pravno regulisani životi pripadnika LGBT populacije, što potvrđuje i primer premijerke Brnabić "koja ima sina s partnerkom, ali kome ona pravno nije ništa".

"Ana Brnabić ima sina sa svojom partnerkom, ali to što ona tom detetu pravno nije ništa je ozbiljan problem na koji mi ukazujemo više od decenije. Postoji mnogo gej parova koji imaju decu, a koji se zbog nedostatka pravne regulative suočavaju s velikim problemima", rekao je Mihailović.

Dodao je da je Brnabić, kao pripadnik LGBT populacije, u povlašćenom položaju zato što je premijerka i zato što ima privilegije koje joj omogućavaju da ima obezbeđenje i da svoje dete školuje u privatnim školama.

"I pored toga, verujem da ni njoj nije lako, iako mislim da je njena politika katastrofalna. Sramota je da za tri mandata Ane Brnabić na čelu Vlade Srbije, nikakav napredak nije postignut na stvaranju pravne regulative za gej parove. Ipak, homofobija koju Brnabić trpi nije opravdana. To što je ona loša kao premijerka i što je deo jednog pokvarenog i korumpiranog sistema, ne znači da treba svi da je šikaniramo, da je zovemo 'ćale' i da pričamo da ona nije roditelj tom detetu", istakao je Mihailović.

Teme