Web Analytics
Ponoš: Protesti u Beogradu su nezaustavljivi - BetaRS

Ponoš: Protesti u Beogradu su nezaustavljivi

Politika | 05.06.2023 | access_time 12:15
 Ponoš: Protesti u Beogradu su nezaustavljivi
Foto: Dragan Gojic
Lider Pokreta Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš izjavio je u Leskovcu da su protesti građana u Beogradu nezaustavljivi i da će vlast morati da prihvati formiranje prelazne Vlade.

Prilikom formiranju lokalnog odbora pokreta SRCE u Leskovcu, Ponoš je rekao da će do toga doći "mirnim razgovorima ili u nekim turbulentnim događajima".

"Srbija je u proteklih mesec dana prošla neverovatna put. Od doticanja dna, jer ono što smo doživeli pre mesec dana je ništa drugo do dotaknuti dno. Prolazi se kroz katarzu", ocenio je Ponoš.

Prema njegovim rečima, posle dužeg vremena može se reći da je Srbija na pravom putu, ali da se "nažalost, do toga došlo od jedne neverovatne tragedije".

Osvrnuo se na postupke vlasti i kazao da ono što nisu primetili jeste buđenje nacije.

Za sam protest je rekao da je vitalan jer je narodni protest, ali i zbog toga što su na ulice izašli ugledni i poznati ljudi, zajedno sa onima koji hleb zarađuju na njivama i u rudnicima.

"Ja ne znam samo šta čekaju sportisti? Da li je njima sve po volji i da li je to što mogu da izgube više od onoga što svi mi možemo da dobijemo", rekao je Ponoš.

Za predsednicu odbora tog pokreta u Leskovcu izabrana je Bojana Stefanović.

Teme