Web Analytics
Vučić: Žao mi je što se niko nije odazvao na razgovore, nastavićemo da čekamo - BetaRS

Vučić: Žao mi je što se niko nije odazvao na razgovore, nastavićemo da čekamo

Politika | 05.06.2023 | access_time 12:45
Vučić: Žao mi je što se niko nije odazvao na razgovore, nastavićemo da čekamo
FOTO: MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu se niko od učesnika protesta "Srbija protiv nasilja" nije odazvao na njegove pozive na razgovore, ali će nastaviti da čeka.

"Prošlo je tačno 10 dana od kada sam pozvao one koji protestuju na ulicama i koji iznose određene zahteve da dođu da razgovaramo. Nisu se javili, nisu zainteresovani da razgovaraju. Žao mi je zbog toga i mislim da je to velika greška", rekao je Vučić u video obraćanju na Instagramu.

Na snimku s krovne terase zgrade Predsedništva, gde sa njim za stolom sede predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali, Vučić je kazao da se stvari rešavaju razgovorima, kompromisima i dogovorima.

"Pošto mi imamo sve vreme ovog sveta da čekamo na te razgovore, nastavićemo to da činimo. Razgovori su najvažniji, kompromis je dobra reč uvek", ocenio je predsednik i dodao da veruje da će se neko "ipak ohrabriti da počne da razgovara".

Sa druge strane, kako je dodao, nema vremena za gubljenje kada je u pitanju Srbija, navodeći da predstoji "teško vreme oko Kosova i Metohije i drugih geopolitičkih pitanja.

Vučić je dodao da će sredu izaći sa novim planovima, programima, idejama, kada će saopštiti mnogo važnih vesti - "kako političkih, tako i ekonomskih i svih drugih".

Teme