Web Analytics
PKS: Osnaži se-kreni u biznis, nova kampanja posvećena ženskom preduzetništvu - BetaRS

PKS: Osnaži se-kreni u biznis, nova kampanja posvećena ženskom preduzetništvu

Ekonomija | 05.06.2023 | access_time 16:50
PKS: Osnaži se-kreni u biznis, nova kampanja posvećena ženskom preduzetništvu
pks.rs
Privredna komora Srbije (PКS) i kompanija Đenerali osiguranje Srbija pokrenuli su danas kampanju „Osnaži se – kreni u biznis“ sa ciljem unapređenja ženskog preduzetništva i ekonomskog osnaživanja žena,

„Danas je u vlasništvu dama 35 odsto kompanija u Srbiji, cilj nam je da taj broj bude veći i da se u biznisu izjednače žene i muškarci“, istakla je na konferenciji za novinare direktorka Sektora preduzetništva PКS Branislava Simanić.

Objasnila je da će projekat obuhvatiti organizaciju besplatnih radionica, konferencije i okrugle stolove kako bi preduzetnice, kao i one žene koje planiraju pokretanje biznisa, stekle što bolju i kvalitetniju edukaciju.

„Cilj nam je da naše preduzetnice, uz podršku PКS i Sekcije za žensko preduzetništvo, što lakše prebrode početničke izazove u poslovanju“, rekla je Simanić.

Direktorka Direkcije za korporativne komunikacije Đenerali osiguranja Srbija Nataša Đurđević rekla je da je održivo i društveno odgovorno poslovanje misija ove kompanije koja veliku pažnju posvećuje ravnopravnosti polova i inkluziji.

"Imamo više od 50 odsto žena u menadžmentu i uvek smo otvoreni za sve aktivnosti podrške ženskom preduzetništvu", dodala je Đurđević.

Tokom pet godina od osnivanja Sekcije za žensko preduzetništvo PКS bili smo podrška velikom broju preduzetnica kroz kvalitetne edukacije koje smo im pružili, pomoć pri izlasku na nova tržišta, izgradnju brenda, a pre svega kroz mentorske programe prenoseći naša iskustva, podseća preduzetnica Dušanka Кovačević,

Potpredsednica Sekcije za žensko preduzetništvo u PКS Dušanka Кovačević je najavila konferenciju posvećenu ženskom preduzetništvu na jesen sa ciljem umrežavanja preduzetnica i internacionalizacije njihovog biznisa.

U PKS danas je predstavljena i prva aktivnost u okviru kampanje, "Vodič za digitalne nomade: Srbija" koji je namenjen inostranim preduzetnicima, mladima koji koriste digitalne tehnologije za obavljanje svog posla istovremeno putujući svetom.

„U narednom periodu promovisaćemo 'Vodič za digitalne nomade' u Austriji, Švajcarskoj, Turskoj, i drugim državama. Srbija ispunjava sve uslove da bude puna mladih ljudi i nudi odlične mogućnosti za boravak i rad stranaca koji se rado odlučuju i da nastave život u našoj zemlji“, rekao je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

Na skupu su predstavljene i mogućnosti za izlazak preduzetnica u Srbiji na tržište UAE i Saudijske Arabije, i informacije vezane za učešće srpskih preduzetnica na sajmu ženskog preduzetništva koji se u julu održava u Jordanu.

Teme