Web Analytics
Naslovne strane za utorak 6. jun 2023. godine - BetaRS

Naslovne strane za utorak 6. jun 2023. godine

Društvo | Izvor: Beta | 06.06.2023 | access_time 08:00
Naslovne strane za utorak 6. jun 2023. godine
Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak, 6. jun 2023. godine, pišu o mogućim izborima, protestima, kraju školske godine i ostalim temama.

ALO - "Zvečan je večan", o maturantima iz tog mesta koji su igrali kolo ispred bodljikave žice kod zgrade opštine. "Vučić sutra saopštava velike i važne vesti za građane", piše list.

BLIC - "Izbori sve bliži, pitanje je samo kako, kada i koji", o protestima i reakciji vlasti u Srbiji. "Kraj škole, a šta sada", o problemima roditelja i učenika posle odluke o završetku školske godine. Upozorenje turistima "Grci zbog pojasa i mobilnih telefona oduzimaju tablice na 60 dana".

VEČERNJE NOVOSTI - Vlast sprema odgovor na proteste "Razmatraju i spojene izbore već u septembru". O završetku školske godine "Traže da ih ispituju sve dok ne dobiju bolju ocenu".

DANAS - Novinaru Bošku Savkoviću zbog transparenta sa protesta određen pritvor od 30 dana "Pravnici: Nošenje lutke Vučića nije krivično delo". List prenosi izjavu poslanika Zeleno levog kluba-Ne davimo Beograd Radomira Lazovića "Predsedniku ne verujem ništa, prvo da ispuni zahteve".

INFORMER - U tekstu "Tvrde da su u većini, a plaše se 5%", list piše o mogućem vraćanju cenzusa na pet odsto. "Rusija odbila kontranapad Ukrajinaca", piše list.

KURIR - O izmenama porodičnog zakona u tekstu "Ko tuče dete, mora na kurs roditeljstva". Pod naslovom "Procene", list piše o opcijama za održavanje izbora u Srbiji.

NOVA - O poslednjim izjavama predsednika Srbije "Vučić jadikuje da skrene pažnju sa protesta". O novim policijskim uniformama "Gašić u MUP vraća šapke i kravate". O štrajku radnika kompanije "Falk ist" iz Knjaževca "Prave obuću za Guči, a rade za minimalac".

POLIIKA - "Krivičari traže uvođenje registra progonitelja", o mogućoj promeni zakona kojim bi se omogućila krivična odgovornost za proganjanje.

SRPSKI TELEGRAF - "Specijalac iz Dejtona rešava Kosovo", o navodima da SAD šalje jednog od autora mirovnog sporazuma kojim je okončan rat u BiH. List prenosi izjavu predsednika Aleksandra Vučića "Nemamo vremena da sedimo i čekamo, moramo da guramo napred".

Teme