Web Analytics
Orlić dozvoljava naprednjacima da govore više od propisanog, za opoziciju opomene - BetaRS

Orlić dozvoljava naprednjacima da govore više od propisanog, za opoziciju opomene

Politika | Izvor: Beta | 06.06.2023 | access_time 11:50
Orlić dozvoljava naprednjacima da govore više od propisanog, za opoziciju opomene
FOTO: MILOS MISKOV
Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić dozvolio je na današnjoj sednici poslanici iz svog kluba "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" Andrijani Avramov da govori dva minuta i 15 sekundi duže nego što je propisano poslovnikom.

Avramov je iznosila niz uvreda na račun opozicije optužujući ih da "promovišu nasilje" i na njih prebacujući odgovornost za tvitove bez potpisa pravim imenom, u kojima se preti deci Aleksandra Vučića.

I nakon negodovanja iz redova opozicije jer je prošlo pet minuta koliko je bilo dozvoljeno svim ostalim poslanicima da govore, Orlić je dopustio poslanici da i dalje govori.

Na kraju je poslanicima opozicije rekao da su oni u stvari sve vreme dobacivali i da će ih sledeći put zbog toga kažnjavati.

Nakon što je lider Demokratske stranke Zoran Lutovac ukazao da za Orlića pet minuta traje više od sedam kada je reč o njegovim poslanicima, Orlić mu je rekao da on "podržava divljačko dobacivanje Srđana Milivojevića".

Šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov takođe je reagovao na Lutovčevu izjavu da su televizije "Hepi i Pink kao dečji program beležile kada Vučić pomene svog sina Vukana", optužujući Lutovca da promoviše ubistvo dvojice sinova Aleksandra Vučića.

Nakon toga Orlić je izrekao opomenu Srđanu Milivojeviću zbog dobacivanja.

U nastavku bi trebalo da poslanici završe prvu tačku dnevnog reda za koju je u četvrtak rečeno da su sve poslaničke grupe potrošile vreme, a onda da pređu na predlog Anketnog odbora o odgovornosti za zločine na Vračaru i u Mladenovcu.

Teme