Web Analytics
Mitrović (SSP): Bez razgovora s Vučićem dok ne budu ispunjeni zahtevi protesta građana - BetaRS

Mitrović (SSP): Bez razgovora s Vučićem dok ne budu ispunjeni zahtevi protesta građana

Politika | 06.06.2023 | access_time 13:40
Mitrović (SSP): Bez razgovora s Vučićem dok ne budu ispunjeni zahtevi protesta građana

Generalni sekretar Stranke slobode i pravde (SSP) Peđa Mitrović izjavio je danas da je stav opozicije da nema razgovora s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dok ne budu ispunjeni zahtevi protesta "Srbija protiv nasilja".

On je rekao za televiziju N1 da Vučičevog "formalnog poziva" opoziciji (na razgovor) nije bilo, što, kako je ocenio, govori o ozbiljnosti i kredibilnosti poziva na dijalog, prenela SSP.

"Vrlo je jasan stav u opoziciji da nema razgovora sa Vučićem dok se zahtevi građana ne ispune...Ovo nije pitanje političke borbe ovo je način da učinimo nešto kako bi nasilje u Srbiji bilo zaustavljeno", rekao je Mitrović.

On je, povodom izjave premijerke Ane Brnabić da su neki članovi Vlade izašli na protest "Srbija protiv nasilja", rekao da ljudi unutar sistema "otkazuju poslušnost" i da je to, kako je ocenio, jedan od velikih izazova za vlasti.

"Nezadovoljstvo je vremenom akumuliralo i raslo. Siguran sam da će biti ogroman pad vere stanovništva u to da Srbija ide dobrim putem i da će vlast izgubiti poverenje", kazao je Mitrović.

Teme