Web Analytics
Američki vojnici i Srbi nadmetali se u Leposaviću na Kosovu u povlačenju konopca - BetaRS

Američki vojnici i Srbi nadmetali se u Leposaviću na Kosovu u povlačenju konopca

Politika | 06.06.2023 | access_time 17:45
Američki vojnici i Srbi nadmetali se u Leposaviću na Kosovu u povlačenju konopca
prt.scr youtube

Nekoliko pripadnika misije Kfora nadmetalo se danas u vuči konopca sa meštanima Leposavića ispred zgrade opštine gde deseti dan protestuju.

Američka ambasada u Srbiji objavila je snimak koji se brzo raširio društvenim mrežama na kome se vidi kako su se igri navlačenja konopca meštanima pridružili američki predstavnici misije Kfora.

"Jedina borba KFOR-a i Srba u kojoj svi pobeđuju. Svaka čast momci!", navela je američka ambasada u objavi na internetu.

Meštani Leposavića juče su započeli ovogodišnje Radničke sportske igre, tradicionalnu manifestaciju koja se održava u toj opštini i u okviru koje su se takmičili u fudbalu, odbojci, šahu i pikadu.

U igrama su im se danas pridružili i pripadnici američkog Kfora, koje su, kako se vidi na snimku koji kruži mrežama, domaćini pobedili.

Na poligonu oko takmičara navijači su glasno bodrili timove za koje navijaju dok se u pozadini sa razglasa čuje pesma "Srpkinja je mene majka rodila sve da volim ona me učila".

Kfor je danima raspoređen ispred zgrade Opštine u Leposaviću, gde se svakodnevno okupljaju Srbi koji se protive dolasku albanskog gradonačelnika.

Teme