Web Analytics
Dveri traže hitnu sednicu Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji - BetaRS

Dveri traže hitnu sednicu Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji

Politika | 07.06.2023 | access_time 12:55
Dveri traže hitnu sednicu Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji
FOTO: AMIR HAMZAGIĆ

Narodni poslanici grupe "Dveri - Patriotski blok" Borko Puškić i Ivan Kostić ponovili su danas zahtev predsedniku Skupštine Srbije Vladimiru Orliću da hitno zakaže sednicu na kojoj bi se razmatralo stanje na Kosovu i Metohiji.

Na konferenciji za novinare u skupštini, Puškić je rekao da je poslednji izjavama američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar potvrdio da Zajednica srpskih opština treba da posluži da se i Srbi sa Kosova integrišu u sistem Kosova.

"Srbija pod vlašću SNS-a vrši dezintegraciju Srbija sa Kosova i Metohije", rekao je Puškić.

On je zahtevao da Vlada nastavi da insistira na povratku dela vojske u pokrajinu, da se odustane od zajedničke vojne vežbe Vojske Srbije sa NATO snagama na Vidovdan, a da predsednik Skupštine Srbije raspiše lokalne izbore na severu Kosova.

Poslanik Ivan Kostić pozvao je rukovodstvo Srbije da se ugleda na predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i ponovo uspostavi veze sa Rusijom.

Dodiku je čestitao na Ordenu "Aleksandar Nevski" i dodao da Aleksandar Vučić više nije jedini nosilac tog odličja u novijoj istoriji.

"Naša aktuelna vlast treba da se ugleda na RS čija skupština treba da usvoji rezoluciju o zaštiti srpskog naroda na KiM. Tražimo da Orlić hitno zakaže sednicu o Kosovu, odmah nakon završetka ove sednice", poručio je Kostić.

On je istakao da je politika Aleksandra Vučića prema Kosovu i Metohiji propala, da je diplomatija zakazala, da poverenje Srba sa severa u Vučića opada i da njegova politika treba da se menja.

Teme