Web Analytics
Omladinci opozicionih stranaka predali Vučiću poruke građana sa protesta - BetaRS

Omladinci opozicionih stranaka predali Vučiću poruke građana sa protesta

Politika | 07.06.2023 | access_time 14:05
Omladinci opozicionih stranaka predali Vučiću poruke građana sa protesta
FOTO: AMIR HAMZAGIC

Predstavnici omladinskih organizacija opozicionih stranaka danas su na pisarnici Predsedništva Srbije predali predsedniku Aleksandru Vučiću poruke građana sa protesta "Srbija protiv nasilja".

Omladinci iz Zelene omladine Srbije, Pokreta slobodnih građana, Stranke slobode i pravde i drugih opozicionih stranaka okupili su se ispred zgrade Predsedništva kako bi ukazali na to da glasovi mladih i glasovi sa protesta treba da se čuju.

Oni su ispred Predsedništva izneli poruke građana među kojima su poruke "Kažete: Od sutra ću biti predsednik svih građana. A čiji ste predsednik bili do tada?", "Moj deda ti više ne veruje" i "Nismo vas glasali da biste lagali, kršili zakone, vređali i zavađali narod."

Naveli su kako ostavka ministra prosvete Branka Ružića i ukidanje rijalitija nisu dovoljni i da moraju da se ispune svi zahtevi protesta.

Među njihovim zahtevima bila je i ostavka Vučića, kao i bezbednost za sve, bezbrižno odrastanje mladih i odgovornost predstavnika vlasti za žrtve nasilja.

Poruke su predate sa ciljem da prenesu šta građani traže od protesta, naveli su oni, i pozvali Vučiča da ih pročita i sasluša.

Nakon izlaganja, oni su zajedno otišli do pisarnice Predsedništva kako bi preneli poruke.

Teme