Web Analytics
Mali: Domaće finansije stabilne, bez zaduživanja za povećenje plata i penzija - BetaRS

Mali: Domaće finansije stabilne, bez zaduživanja za povećenje plata i penzija

Ekonomija | 08.06.2023 | access_time 20:05
Mali: Domaće finansije stabilne, bez zaduživanja za povećenje plata i penzija
Foto: Beta/Milos Miskov
Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas da su domaće javne finansije u potpunosti stabilne i odbacio kritike o najavljenom povećenju plata i penzija i izdvajanjima za najmlađe.

Mali je za televiziju Prva kazao da je to set mera koje podižu životni standard građana ali i, kako je naveo, pokazuje snagu domaće ekonomije i javnih finansija.

Prema njegovim rečima, te mere pokazuje "u suštini opravdanost i potvrdu ispravnosti ekonomske politike" koju sadašnja vlast sprovodi deset godina.

"Imamo prostor za ovo. Nema govora o nekom dodatnom ekstra zaduživanju, mi plan zaduženja ne menjamo do kraja godine", kazao je on, govoreći o merama koje je sinoć predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Mali, inače funkcioner Srpske napredne stranke, odbacio je kritike da najava tih izdvajanja predstvalja predizborno "potkupljivanje građana" i da će dovesti do novog zaduživanja države.

"Čuo sam i par kritika, nekoliko puta. Kažu, to nisu Vučićeve pare, to su narodne pare. Pa čekajte ljudi, a šta se dešavalo 2008, 2009, 2010, 2011? Što se tada neko nije setio pa iste te narodne pare podelio sa građanima", pitao je on.

Teme