Web Analytics
Bečić i Abazović: Bez nas nema stabilne vlade - BetaRS

Bečić i Abazović: Bez nas nema stabilne vlade

Region | Izvor: Beta | 11.06.2023 | access_time 23:25
Bečić i Abazović: Bez nas nema stabilne vlade
Lideri Građanskog pokreta URA i Demokratske Crne Gore, Dritan Abazović i Aleksa Bečić, izjavili su večeras u Podgorici da su "veoma zadovoljni" izbornim rezultatom njihove koalicije na vanrednim parlamentarnim izborima, navodeći da bez tog saveza neće biti stabilne vlade.

"Stabilne vlade i stabilne parlamentarne većine nema bez koalicije 'Hrabro se broji'", kazao je Bečić novinarima i dodao da taj savez neće vršiti vlast sa Demokratsom partijom socijalista (DPS) "u bilo kom formatu".

Naveo je da je "interes Crne Gore na prvom mestu" i dodao da se koalicija "Hrabro se broji" zalaže "za što jaču, stabilniju i evropskiju novu vladu".

Prema projekcijama rezultata vanrednih parlamentarnih izbora, koalicija Bečića i Abazovića osvojila je 12,3 odsto glasova i 11 od 81 mandata u Skupštini. Najviše glasova osvojio je Pokret Evropa sad, ali svega 23 mandata, usled čega će od pregovora zavisiti ko će činiti novu vladu.

Bečić je pozvao na zajedništvo, a ne na "isključivost, sujete i međusobno nadgornjavanje" u pregovorima o vladi. Ocenio je da su kompromisi nužni i da je potrebno imati "što širu parlamentarnu većinu i što stabilniju vladu".

Abazović, premijer u tehničkom mandatu, rekao je da je "rano govoriti o bilo kakvim kombinatorikama".

"Vlade nema bez nas", kazao je Abazović i dodao da taj savez "pruža ruku svima koji Crnu Goru vide u EU za četiri godine".

Teme