Web Analytics
Gojković: Za podsticaje i snimanje filmova dostignut budžet od 2,9 milijardi dinara - BetaRS

Gojković: Za podsticaje i snimanje filmova dostignut budžet od 2,9 milijardi dinara

Kultura | 12.06.2023 | access_time 16:35
Gojković: Za podsticaje i snimanje filmova dostignut budžet od 2,9 milijardi dinara
Foto: Dario Konstantinovic

Ministarka kulture Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je za podsticaje i snimanje filmova "dostignut" budžet od 2,9 milijardi dinara.

Gojković je u razgovoru sa lokalnim vlastima Topole ocenila da je ulaganje u filmsku industriju "veoma važno" jer kako je rekla, do 2016. godine nisu postojali podsticaji u filmsku i audiovizuelnu delatnost, saopštilo je Ministarstvo kulture.

"Sada smo dostigli budžet od 1,7 milijardi dinara za podsticaje i 1,2 milijarde za snimanje filmova. Od toga nećemo odustati i smatramo da je to dobar put za kulturnu diplomatiju jer se i na taj način predstavljamo širom sveta", rekla je ministarka.

Navodeći da su "Gradovi u fokusu" jedan od "najvažnijih" projekata Ministarstva kulture, ona je rekla da je ove godine opredeljeno više od 350 miliona dinara za sanaciju različitih objekata i izgradnju i adaptaciju brojnih domova kultura širom Srbije.

"Izazov u narednom periodu je privlačenje nove, mlađe publike i to kako ih upoznati sa našim kulturnim nasleđem i stvaralaštvom, na način da to bude prilagođeno novom dobu", navela je Gojković.

Teme

Novo

Dogodilo se

Šta drugi čitaju

Zabava

U slikama