Web Analytics
NADA: Odluka da Srbija bude domaćin Platinastog vuka štetna, treba je povući (VIDEO) - BetaRS

NADA: Odluka da Srbija bude domaćin Platinastog vuka štetna, treba je povući (VIDEO)

Politika | 13.06.2023 | access_time 13:05
NADA: Odluka da Srbija bude domaćin Platinastog vuka štetna, treba je povući (VIDEO)
FOTO: AMIR HAMZAGIC

Koalicija NADA ocenila je danas kao štetnu odluku Vlade da Srbija bude domaćin vojne vežbe "Platinasti vuk 23" sa NATO zemljama predvođenim SAD i zatražila da ona bude povučena.

Koalicija NADA, koju čine Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije, navela je u saopštenju da ta odluka predstavlja i kršenje moratorijuma na učešće u vojnim vežbama, koji je usvojen 2022. godine na početku sukoba u Ukrajini.

"Neučestvovanje u vojnim vežbama bilo je potpuno ispravno, a sada je dodatno značajno imajući u vidu da se Zapad još direktnije uključio u vojni sukob sa Rusijom. Srbija treba da vodi samostalnu politiku, bez svrstavanja ni na jednu stranu", dodaje se u saopštenju.

Navodi se da organizovanje vojnih vežbi u Srbiji sa NATO zemljama predstavlja "još jedan dokaz da je poslednjih meseci na delu snažan spoljnopolitički zaokret vlasti i svrstavanje Srbije uz Zapad".

"Nakon nedopustivog i protivustavnog prihvatanja francusko-nemačkog ultimatuma o Кosovu i Metohiji, vlast gazi osnovne državne i nacionalne interese uz izjave podrške zapadnih političara i diplomata", piše u saopštenju.

Teme