Web Analytics
Krajišnik: Fokusirane smo na početak EP i meč sa Turskom - BetaRS

Krajišnik: Fokusirane smo na početak EP i meč sa Turskom

Kosarka | Izvor: Beta | 13.06.2023 | access_time 17:00
Krajišnik: Fokusirane smo na početak EP i meč sa Turskom
Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Tina Krajišnik rekla je danas da je selekcija napredovala tokom priprema za Evropsko prvenstvo, kao i da su igračice sada fokusirane na prvi meč, koji je na svakom takmičenju najvažniji.

"Najbitnije je da su sve igračice zdrave, potpuno spremne i fokusirane. Očekujem težak meč, Turska je ekipa koju nikako ne treba potceniti. Dobro se poznajemo, njihove igračice igraju u dobrim klubovima koji igraju Evroligu. Pristupićemo maksimalno fokusirano i dati sve od sebe da ostvarimo tu prvu pobedu, jer bi nam to kasnije olakšalo put", rekla je Krajišnik, preneo je Košarkaški savez Srbije (KSS).

Košarkašice Srbije, aktuelne prvakinje Evrope, doputovale su danas u Ljubljanu, gde se od 15. juna održava Evropsko prvenstvo. Pored Slovenije domaćin turnira je i Izrael.

Izabranice Marine Maljković će prvi meč na Evropskom prvenstvu odigrati u četvrtak u 15.00 protiv Turske. Duel Grupe D igra se u ljubljanskoj dvorani "Stožice".

Dan kasnije Srbija igra protiv Slovačke (20.45), dok je u nedelju na programu duel poslednjeg kola protiv Mađarske (15.00).

Direktan plasman u četvrtfinale osiguraće pobednik grupe, a drugoplasirana i trećeplasirana selekcija idu u osminu finala.

Spisak košarkašica za Evropsko prvenstvo:

Ivana Raca, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Kristina Topuzović, Maša Janković, Tina Krajišnik, Ivana Katanić i Mina Đorđević.

Teme