Web Analytics
Jovanović Ćuta (Ekološki ustanak): Naredni protest Srbija protiv nasilja neće biti u petak - BetaRS

Jovanović Ćuta (Ekološki ustanak): Naredni protest Srbija protiv nasilja neće biti u petak

Politika | 13.06.2023 | access_time 22:30
 Jovanović Ćuta (Ekološki ustanak): Naredni protest Srbija protiv nasilja neće biti u petak

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da naredni protest "Srbija protiv nasilja" neće biti u petak, te najavio, kako je rekao, "ofanzivu" na tim okupljanjima gradjana.

Jovanović, inače narodni poslanik, je za televiziju N1, na pitanje kada će biti protest izjavio da "protest neće biti u petak“.

"Ovo nije defanziva, naprotiv, mi ćemo ići u ofanzivu, nećemo više čekati, u beskonačnost se šetati, sve je to super, ta scena ostaje i dalje ispred Skupštine, protest u Beogradu ostaće u istom formatu, s tim što ćemo ovog puta ići i na druga mesta", rekao je Jovanović.

Najavio je da će sutra u 13.00 biti organizovana konferencija za medije.

Prema njegovim rečima, protesti će se izmestiti i na druga mesta u Srbiji.

"Mi više šetati nećemo, preći ćemo u ofanzivu, ono što je neko nazvao radikalizacijom, setite se Rio Tinta mislim da je svima jasno. Mirne blokade", rekao je on.

U Beogradu je, uglavnom petkom ili subotom organizovano šest protesta "Srbija protiv nasilja", pokrenutih posle masovnih ubistva, u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar" i selima Malo Orašje i Dubona u mladenovačkoj i smederevskoj opštini.

Deo proevropske opozicije tehnički organizuje te gradjanske proteste čiji zahtevi su smena Saveta Regulatornogg tele za elektrone medije, ukidanje nacionalne frekvencije televizijama koje šire mržnju i nasilje kao i gašenje novina koje to isto rade.

Traže se i ostavke ministara unutrašanjih poslova i direktora Bezbednosno informativne agencije kao i smena rukovodstva Radio televizije Srbije.

Teme