Web Analytics
PKS: Jačanje regionalne saradnje u komunalnim delatnostima - BetaRS

PKS: Jačanje regionalne saradnje u komunalnim delatnostima

Društvo | 15.06.2023 | access_time 16:25
PKS: Jačanje regionalne saradnje u komunalnim delatnostima

Predstavnici osam regionalnih udruženja sektora komunalnih delatnosti potpisali su danas u Privrednoj komori Srbije (PКS) Sporazum o saradnji sa ciljem jačanja zajedničkih aktivnosti posvećenih unapređenju komunalne privrede kroz primenu naučno-tehnoloških dostignuća u poslovanju i unapređenja tehnoloških procesa, nastupe na sajmovima, edukaciju zaposlenih i razmenu iskustva.

Sporazum su potpisali predstavnici Udruženja komunalnih delatnosti PКS i sektorskih udruženja iz Slovenije, Republike Srpske, Severne Makedonije, Federacije BiH, Crne Gore, Mađarske, objavila je PKS.

"Najveći benefit je razvoj komunalnog sektora regiona kako u domenu legislative tako i u oblasti tehnologija i održivog razvoja. Potpisani sporazum je krovni dokument kao osnova za sve buduće bilateralne, trilateralne i multilateralne sporazume, ugovore i protokole", rekao je sekretar Udruženja komunalnih delatnosti PКS Dalibor Joknić.

Zamenik direktora Кomore komunalnih preduzeća iz Slovenije Istok Rozman kazao je da to udruženje već nekoliko godina uspešno sarađuje sa Udruženjem komunalnih delatnosti PКS i izrazio zadovoljstvo što se saradnja proširila i na region.

"Mi to podržavamo i želimo da naša iskustva u pridruživanju EU pomognu regionu", istakao je Rozman.

Sekretar udruženja komunalnih i uslužnih delatnosti Privredne komore Republike Srpske Mile Petrović, ukazao je, takođe, na značaj regionalnog udruživanja u sektoru komunalnih delatnosti kroz razmenu znanja, iskustva, tehnologija i inovacija.

Predstavnik PК Republike Srpske očekuje da će potpisani sporazum vrlo brzo dati konkretne rezultate.

U PКS danas je, povodom 25 godina rada Grupacije za održavanje čistoće Udruženja za komunalne delatnosti PКS, održana jubilarna sednica, kao i Skupština Udruženja КOMDEL, koje je članica te Grupacije.

Na događaju su, uz predstavnike domaćih komunalnih preduzeća, učestvovali i predstavnici asocijacija komunalne privrede i lokalnih samouprava iz zemlje i regiona, Vlade Srbije i drugih institucija.

Teme