Web Analytics
U Kragujevcu poplavljeno oko 100 kuća, evakuisano 14 ljudi - BetaRS

U Kragujevcu poplavljeno oko 100 kuća, evakuisano 14 ljudi

Društvo | 16.06.2023 | access_time 09:55
U Kragujevcu poplavljeno oko 100 kuća, evakuisano 14 ljudi
FOTO: PrintScreen/facebook/kragujevcani
Oko 100 kuća i dvorišta poplavljeno je u Kragujevcu, a evakusiano je 14 građana, među kojima je jedno dete.

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu Zoran Kočović rekao je za portal InfoKG da nema životno ugroženih, ali ima dosta poplavljenih domaćinstava i dvorišta.

Kazao je da se prema prioritetima, odnosno na osnovu poziva građana, nastavlja sa crpljenjem vode, na prvom mestu iz stambenih objekata, a onda iz dvorišta.

Kočović je rekao da će u dogovoru sa gradonačlenikom Nikolom Dašićem grad Kragujevac danas formirati ekipe za procenu štete.

Zbog kiše koja je od sinoć intenzivno padala posle više decenija i reka Lepenica je na pojedinim mestima izašla iz korita.

Kako je javio RTS, brojne ulice u Kragujevcu su poplavljene, najviše u naseljima Stanovo, Grošnica i Veliko Polje, jer je zapušena kišna kanalizacija.

Na terenu su vozila javno-komunalnih preduzeća, ali i vatrogasne službe, koji crpu vodu iz zapušenih odvoda.

U Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac poplavljen je podrumski prostor u Hirurškom bloku sa odeljenjem sterilizacije, u zgradi RH centra, podrum Klinike za pedijatriju i zgrada Ekonomsko- finansijske službe.

Kako je saopšteno, ova zdravstvena ustanova će danas raditi po vanrednom režimu, što podrazumeva zbrinjavanje samo urgentnih stanja.

Ukoliko u narednim danima ne bude novih obilnih padavina, očekuje se da će od ponedeljka, 19. juna 2023. godine, UKC Kragujevac redovno funkcionisati.

Ekipe radnika UKC Kragujevac, u saradnji sa gradskim komunalnim preduzećima, od noćas intenzivno rade na otklanjanju posledica poplava.

Teme