Web Analytics
U Kruševcu proglašena vanredna situacija zbog poplava - BetaRS

U Kruševcu proglašena vanredna situacija zbog poplava

Društvo | 16.06.2023 | access_time 14:20
U Kruševcu proglašena vanredna situacija zbog poplava

U Kruševcu je danas proglašena vanredna situacija usled obilnih padavina i poplava koje su pogodile teritoriju grada.

Odluka je doneta na predlog lokalnog Štaba za vanredne situacije, saopštila je Gradska uprava.

Nakon sednice štaba je saopšteno da su kritične tačke u selima Koševi, Trebotin i Žabare, kao i naseljenim mestima uz reku Rasinu, na kojima je angažovana "sva raspoloživa mehanizacija".

Štab je naložio nadležnim službama da se na ugroženim deonicama na reci Rasini i Pepeljuši uvede 24-oročasovno dežurstvo.

Kruševačka elektrodistribucija je preventivno, zbog visokog nivoa nadzemnih i podzemnih voda, isključila trafo stanicu od 35 KW u Koševima, zbog čega će selo Mačkovac ostati bez struje.

Navedeno je da je Javno komunalno preduzeće Kruševac angažovalo dve skip mašine i bager u Koševima, kao i da su u tom selu i Žabarima postavljeni džakovi sa peskom, za zaštitu stambenih objekata.

U saopštenju stoji i da su svi državni putevi na teritoriji Kruševca prohodni, a da oštećenja ima na putevima u selima Kobilje, Slatina, Majdevo, Grabak, Krvavica, Šašilovac i drugim, te da se sanacija vrši po prioritetima.

Prema ranijim informacijama, na osnovu izveštaja kruševačkog Javnog preduzeća za projektovanje i izgradnju, u Konjuhu su meštani zbog poplava evakuisani iz tri kuće.

Ekipe Vodovoda otklanjaju kvar na magistralnom cevovodu u Kukljinu a osim te havarije evidentiran je kvar na magistralnom cevovodu u Ribaru ali zbog klizišta nije počela sanacija te su za meštane tog sela obezbeđene cisterne sa pijaćom vodom.

Teme