Web Analytics
Puškić (Dveri): Vlast je odgovorna za katastrofalne poplave širom Srbije - BetaRS

Puškić (Dveri): Vlast je odgovorna za katastrofalne poplave širom Srbije

Politika | 16.06.2023 | access_time 14:50
Puškić (Dveri): Vlast je odgovorna za katastrofalne poplave širom Srbije
FOTO: AMIR HAMZAGIC

Poslanik Dveri Borko Puškić ocenio je danas da su za "katastrofalne" poplave širom Srbije odgovorni "najviši republički, gradski i opštinski funkcioneri".

Puškić je u pisanoj izjavi naveo da je Srbija prethodnih dana "bukvalno poplavljena" što je po njegovim rečima, "očigledno posledica i nesposobnost gradskih i opštinskih vlasti kroz postavljanja nestručnih i partijski podobnih poslušnika na odgovorna mesta".

"Mogu odgovorni pričati o ogromnoj količini padavina, ali istina je da su jedini krivci nesposobni političari, postavljeni za gradske upravnike, kao i podobni v.d. direktori javnih preduzeća, koji svoj hleb zarađuju praveći spiskove za miting. Iz godine u godinu domaćinstva bivaju poplavljena zbog dvodnevnih padavina", naveo je poslanik Dveri.

Ocenio je da se vlast "nedovoljno bavi preventivnim pitanjima poput povećanja betonskih i asfaltnih tj. neupijajućih površina".

"Nadležni koji treba da se bave poslom za koji su plaćeni nisu za to sposobni i zato je preko potrebna tehnička Vlada, a zatim i izbori na kojima će ova vlast pasti", dodao je poslanik Dveri.

Vanredna situacija zbog poplava proglašena u 37 gradova i opština Srbije a pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije evakuisali su tokom noći 75 osoba iz poplavljenih područja.

Teme