Web Analytics
Košarkašice Srbije izgubile od Mađarske, u osmini finala EP protiv Velike Britanije - BetaRS

Košarkašice Srbije izgubile od Mađarske, u osmini finala EP protiv Velike Britanije

Kosarka | Izvor: Beta | 18.06.2023 | access_time 17:20
Košarkašice Srbije izgubile od Mađarske, u osmini finala EP protiv Velike Britanije
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Ljubljani od Mađarske sa 75:81 (23:23, 21:16, 11:27, 20:15), u utakmici poslednjeg trećeg kola Grupe D na Evropskom prvenstvu, pa će igrati osminu finala tog takmičenja.

Aktuelni šampion Srbija je na turniru starovala sa dve pobede, a protiv Mađarske joj je bila potrebna pobeda ali i svaki poraz manji od pet poena razlike da bi ostala u igri za prvo mesto u grupi, koje donosi direktan plasman u četvrtfinale.

Srpski tim to nije uspeo, pa će u osmini finala 20. juna igrati protiv Velike Britanije.

U ekipi Srbije najefikasnija je bila Ivon Anderson sa 18 poena, a Saša Čađo i Ivana Nogić postigle su po 12 poena. Ivana Katanić dodala je sedam poena, a Aleksandra Crvendakić šest poena, osam skokova i pet asistencija. Utakmicu je zbog povrede propustila Tina Krajišnik.

Mađarsku je predvodila Virag Kiš sa 21 poenom i 11 skokova. Bernadet Horvat postigla je 12 poena, Debora Dubei 11, a Bernadet Hatar 10 poena uz pet skokova.

Ekipe su na početku bile izjednačene, ali je srpski tim predvođen Anderson u prvoj deonici uspeo da stekne šest razlike, 14:8.

Mađarska je posle toga zaigrala bolje, postigla je i par "trojki" i preokrenula je na 16:15, a početkom druge deonice vodila je i sa 27:23. Ekipe su se posle toga smenjivale u vođstvu sve do završnice druge četvrtine kada je Srbija ponovo stekla osetniju prednost.

Pogađale su Nogić i Nevena Jovanović, koja je posle "trojke" uz prekršaj donela pet razlike na poluvremenu, 44:39.

Srbija nije postigla koš prvih pet minuta treće četvrtine, što su Mađarice iskoristile i serijom 10:0 povele sa 49:44. Seriju je prekinula Maša Janković, ali je Mađarska ipak stigla do sedam razlike, 53:47.

Mađarska je koristila lošu igru Srbije i predvođena Bernadet Horvat i Dorom Ruf Nađ povela sa 13 razlike, 65:52 u završnici treće četvrtine.

Prva dva minuta poslednje deonice Srbija nije postigla poen, ali su posle toga Čađo i Anderson vezale pet poena za 60:66.

Čađo, i Katanić poentirale su za četiri poena zaostatka, ali Srbija nije uspela da se više primakne posle nekoliko prekršaja u napadu, promašaja pod košem i izgubljenih lopti.

Mađarska je zatim imala i osam razlike, ali je Srbija "trojkom" Čađo uspela da smanji na 71:74. Mađarice su zatim držale prednost do šest razlike, a 13 sekundi pre kraja Crvendakić je poentirala za 75:79.

Posle toga Kiš je "dvojkom" vratila šest razlike za Mađarsku, a Srbiji je ostalo 6,2 sekunde za napad. Čađo je promašila "trojku", pa je Mađarska pobedila potrebnom razlikom za osvajanje prvog mesta u grupi i direktan plasman u četvrtinale, koje je na programu u četvrtak 22. juna.

Teme