Web Analytics
Narodna stranka: Seča stabala u centru Kragujevca je eko kriminal - BetaRS

Narodna stranka: Seča stabala u centru Kragujevca je eko kriminal

Zelena Srbija | Izvor: Beta | 19.06.2023 | access_time 14:40
Narodna stranka: Seča stabala u centru Kragujevca je eko kriminal
Foto: Nenad Petrovic
Gradski odbori Narodne stranke (NS) u Kragujevcu smatra da je seča drveća na Trgu Radomira Putnika koji se rekontruiše, krivica direktorke JP "Urbanizam" koja je overila projekat do kojeg se došlo bez konkursa.

Kako je navedeno u današnjem saopštenju NS, ona je iz Srpske napredne stranke, a na to mesto ju je lično postavio gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

"Ova seča je čist eko-kriminal u centru grada, odraz neznanja i nekulture i bahatosti. Velika sramota za Kragujevac i javnost treba da zna da odakle to potiče i da su to SNS Dašićevi kadrovi", piše u saopštenju.

Narodna stranka je navela da se iz projekta vidi da postojeće drveće nije bilo predvidjeno za uklapanje sa budućim drvoredom, i kaže da će novom drveću biti potrebne decenije da poraste.

"Sve su to posledice lošeg kadrovanja, ali i političkih odluka, jer je za trg morao biti sproveden konkurs, a jedino ga mi nismo sproveli", ukazao je Gradski odbor NS koji smatra da bi se konkursom došlo do boljeg rešenja i sve bi bilo javno i vidljivo.

Na kritike opozicije gradonačelnik Nikola Dašić je na poslednjoj sednici Gradske skupštine odgovorio da su na Trgu Radomira Putnika posečena obolela stabla, te da se korenje pojedinih stabala isprepletalo s instalacijama.

On je tada rekao da je besmisleno vlast u Kragujevcu kritikovati zbog seče drveća jer je ta vlast prva u Srbiji uvela propis da po jedno drvo mora da se posadi za svaki novoizgradjeni stan ili lokal.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Obnovljivi izvori