Web Analytics
Кostić (Dveri): Srbija sa Rusijom da napravi plan u cilju zaštite Srba na Кosovu i Metohiji - BetaRS

Кostić (Dveri): Srbija sa Rusijom da napravi plan u cilju zaštite Srba na Кosovu i Metohiji

Politika | Izvor: Beta | 20.06.2023 | access_time 09:55
Кostić (Dveri): Srbija sa Rusijom da napravi plan u cilju zaštite Srba na Кosovu i Metohiji
Potpredsednik pokreta Dveri Ivan Кostić izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić mora sa reči da pređe na dela i da u dogovoru sa Rusijom spreči formiranje Velike Albanije, jer će u suprotnom Srbi sa Kosova i Metohije automatski postati predmet "novog egzodusa na Balkanu".

Kostić je u pisanoj izjavi rekao da obraćanja javnosti predsednika Srbije više nemaju nikakvu težinu i ozbiljnost, jer se posle svake njegove konferencije položaj Srba pogoršao, a suverenitet Srbije u svojoj južnoj pokrajini smanjio.

On je upitao zašto predsednik Srbije ne prekine pregovore "sa lažnim prištinskim institucijama u okviru Briselskog sporazuma i francusko-nemačkog ultimatuma pod pokroviteljstvom Evropske unije", i zašto se ne odazove "na bezbrojne pozive predstavnika ruskog ministarstva spoljnih poslova".

Kostić je kazao da "Brisel i Vašington očigledno planiraju da paradržavu Kosovo ubrzo prime u NATO pakt", kao i da "Aleksandar Vučić i Miloš Vučević moraju da skupe hrabrost i zatraže diplomatsku i svaku drugu pomoć od predsednika Rusije Vladimira Putina ako misle da Kosovo i Metohija budu sačuvani u sastavu Srbije.

Teme