Web Analytics
Udruženje Užičana u Beogradu proslavilo 100 godina od osnivanja - BetaRS

Udruženje Užičana u Beogradu proslavilo 100 godina od osnivanja

Društvo | Izvor: Beta | 20.06.2023 | access_time 11:25
Udruženje Užičana u Beogradu proslavilo 100 godina od osnivanja
Udruženje Užičana u Beogradu proslavilo je 100 godina od osnivanja svečanom akademijom u Domu vojske Srbije.

Među gostima bili su i predstavnici opštine Čajetina.

Predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić je rekao da je to jedno od malog broja udruženja koja se mogu pohvaliti tako dugom tradicijom, ali i ostavarenim delima i postignućima.

Istakao je da Opština Čajetina sa Udruženjem Užičana gaji više nego dobru saradnju, ali i neguje zajedničko kulturno-istorijsko nasleđe i sećanje na znamenite ljude i događaje.

"Lično imam zadovoljstvo da sa ovim udruženjem sarađujem već četvrt veka, zajednički promovišući čitav Zlatiborski okrug, kao i privredne i turističke potencijale našeg kraju ovde u Beogradu. Sugaran sam da će ta saradnja u narednom periodu biti još plodotvornija", rekao je Đurić.

On je članovima Udruženja Užičana u Beogradu poželeo da i u narednih 100 godina budu pravi ambasadori Zlatiborskog kraja i da sa ponosom pronose duh svog zavičaja i u glavnom gradu, objavljeno je na sajtu Opštine Čajetina.

Opštini Čajetina je na svečanosti u Beogradu dodeljena i Plaketa za negovanje i promovisanje tradicionalnih vrednosti Zlatiborskog okruga.

Teme