Web Analytics
Vučević: Sadržajna saradnja Srbije s Mađarskom u odbrani doprinos ukupnim odnosima - BetaRS

Vučević: Sadržajna saradnja Srbije s Mađarskom u odbrani doprinos ukupnim odnosima

Politika | 20.06.2023 | access_time 13:20
Vučević: Sadržajna saradnja Srbije s Mađarskom u odbrani doprinos ukupnim odnosima
FOTO: SLOBODAN MILJEVIC

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević je danas na Paliću ocenio da je saradnja sa Mađarskom u odbrani veoma sadržajna i da postoji potencijal za njeno dalje jačanje, naročito vojno-vojne i vojnotehničke saradnje, što bi unapredilo ukupne odnose dve zemlje.

On se danas sastao s ministrom odbrane Mađarske Krištofom Šalajem Bobrovničkim na marginama Prve sednice Strateškog saveta za saradnju Republike Srbije i Mađarske na Paliću.

Sednici Saveta prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Mađarske Katalin Novak i premijeri Srbije i Mađarske Ana Brnabić i Viktor Orban, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Vučević je naglasio da su u veoma izazovnim vremenima za evropsku i globalnu bezbednost, uzajamna podrška i saradnja Srbije i Mađarske od izuzetnog značaja za očuvanje mira i stabilnosti u regionu.

Istakao je značaj realizacije Strateškog saveta za saradnju Srbije i Mađarske koji, kako je rekao, može da bude primer za druge zemlje kako da razvijaju i neguju iskreno prijateljstvo, navodi se u saopštenju.

Ministar odbrane Mađarske saglasio se da je saradnja u odbrani veoma razvijena i da se očekuje njeno dodatno intenziviranje što će pozitivno uticati na unapređenje ukupnih bilateralnih odnosa.

Posle Sednice Strateškog saveta za saradnju, dva ministra su potpisala Sporazum o unapređenoj strateškoj saradnji u odbrani.

Teme