Web Analytics
Lajčak o severu Kosova sa zvaničnicima za nacionalnu bezbednost SAD - BetaRS

Lajčak o severu Kosova sa zvaničnicima za nacionalnu bezbednost SAD

Politika | Izvor: Beta | 21.06.2023 | access_time 11:15
Lajčak o severu Kosova sa zvaničnicima za nacionalnu bezbednost SAD
Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je o situaciji na severu Kosova sa prvim zamenikom savetnika za nacionalnu bezbednost SAD Džonom Fajnerom i višom direktorkom za Evropu Amandom Slot.

Lajčak je na Tviteru objavio da je na sastanku u Vašingtonu bilo reči o deeskalaciji situacije i napretku u dijalogu Prištine i Beograda.

"Veoma koristan sastanak sa prvim zamenikom savetnika za nacionalnu bezbednost SAD Džonom Fajnerom i višom direktorkom za Evropu Amandom Slot o situaciji na severu Kosova, koracima potrebnim za deeskalaciju i napretku u dijalogu koji podržava EU", naveo je Lajčak.

Lajčak boravi u Vašingtonu na poziv, kako je ranije rekao, svojih američkih partnera, da razgovaraju o neposrednim koracima u vezi sa situacijom na Kosovu.

On je juče razgovarao sa pomoćnicom državnog sekretara SAD Viktorijom Nuland i zajedno saspecijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom pozvao lidere u Beogradu i Prištini da se fokusiraju na dijalog i doprinesu deeskalaciji situacije na severu Kosova, upozorivši da će u suprotnom biti posledica po obe strane.

Teme