Web Analytics
Gašić: Koluvija je za odelenje BIA u Starom Gradu u Beogradu dao 261.000 dinara za nameštaj - BetaRS

Gašić: Koluvija je za odelenje BIA u Starom Gradu u Beogradu dao 261.000 dinara za nameštaj

Društvo | 21.06.2023 | access_time 14:00
Gašić: Koluvija je za odelenje BIA u Starom Gradu u Beogradu dao 261.000 dinara za nameštaj

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas da je vlasnik poljoprivrednog dobra "Jovanjica" na kome je pronađena najveća plantaža marihuane u Srbiji Predrag Koluvija, bio donator odeljenja BIA u beogradskoj opštini Stari Grad.

Gašić je, obraćajući se u Skupštini Srbije, rekao da je Koluvija preko Gradske uprave dao 261.000 dinara "za nameštaj za ispostavu BIA Stari Grad".

On je rekao da je 1.600 kilograma zaplenjene marihuane na "Jovanjici" uništeno zvanično, "tako kako naš zakon propisuje".

Gašić je rekao da su slučaj "Jovanjica" iznela dva inspektora "koji na sve moguće načine pokušavaju da zadrže svoje pozicije".

"Jedan je već devet meseci na bolovanju, drugi je manje od toga na bolovanju, i obojica su više puta zbog zloupotreba prijavljivani Sektoru unutrašnje kontrole", kazao je Gašić.

Dodao je da ima isti broj telefona godinama, i da je u njemu nađena "jedna jedina poruka" u vezi Koluvije.

"Gazdinstvo Jovanjica krenulo je sa uzgojem organske hrane", rekao je Gašić i dodao da je traženo da se na tom gazdinstvu uzgaja "medicinska marihuana".

Odgovarajući na izlaganje poslanika Narodne stranke Miroslava Aleksića, koji je kritikovao rad Ministarstva unutrašnjih poslova, Gašić je rekao da je od početka godine MUP zaplenio 3.005 kilograma marihuane, 14,1 kilogram heroina, 40,2 kilograma amfetamina i više od 30 kilograma kokaina.

Gašić: Tačno znamo ko je ubio Olivera Ivanovića, pod zaštitom je nemačkih organa

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas da srpske vlasti "tačno znaju" ko je ubio srpskog političara iz Kosovske Mitrovice Olivera Ivanovića.
"Mi tačno znamo ko je ubica", rekao je Gašić obraćajući se na posebnoj sednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o njegovoj smeni na zahtev opozicije.

Rekao je da ga je tog čoveka srpska policija tražila od nemačkih organa "pod čijom je zaštitom".

"Imamo snimak sa aerodroma u Tirani, imamo slike iz Prištine, imamo slike kada je ulazio u stan", rekao je Gašić.

On je rekao da je "slučaj rešen na način kako to profesionalci rade", ali i da nisu dobili satelitske snimke sa mesta događaja koje su tražili od međunarodnih partnera, uz obrazloženje "da je bila magla".

Govoreći o slučaju "Krušik", Gašić je rekao da je u pitanju "industrijska špijunaža", a da to nije slučaj uzbunjivača. "Nama su industrijskom špijunažom izašli podaci iz Krušika, ali zloupotreba na štetu Krušika i države nema", rekao je Gašić i dodao da je uzbunjivač Aleksandar Obradović uhapšen zbog dokazane industrijske špijunaže, a sve u korist namenske industrije Bugarske.

Gašić je o slučaju udesa na naplatnoj rampi u Doljevcu u kome učestvovalo vozilo "Koridora Srbije", a u kome je stradala Stanika Gligorijević, rekao je da su dostupni "dva minuta" snimka tog događaja, kao i da je u pitanju originalan snimak.

Teme