Web Analytics
Miketić: Režimu odgovara da Srbija nikad ne uđe u EU - BetaRS

Miketić: Režimu odgovara da Srbija nikad ne uđe u EU

Politika | 21.06.2023 | access_time 15:30
Miketić: Režimu odgovara da Srbija nikad ne uđe u EU
Foto: Amir Hamzagić
Poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić ocenio je danas da postoji opasnost da Srbija ostane "večiti kandidat za EU" i da režim "simulira pristup EU" jer im kako je rekao, odgovara da žive u "bezvlašću".

Miketić je na konferenciji za novinare posle sastanka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbija sa delegacijom Evropskog parlamenta, ocenio da je "jedini pravi put evropski put", kao i da je sada vreme da se uđe u "porodicu evropskih zemalja".

"Vreme je da Srbija uhvati zamajac i da ovaj režim koji ne želi u EU, bude demaskiran", kazao je Miketić.

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocenio je da vladajuća većina ne razume rad tog odbora, kao i da Srbija "ide unazad", što po njegovim rečima predstavlja najveći problem za građane.

"Vladajuća većina ne razume šta se dešava kada građani protestuju ispred Skupštine Srbije. Zahteva i protesta ne bi bilo kada bi država bila uređena", rekao je predsednik DS.

Naveo je da se na sastanku Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbija sa delegacijom Evropskog parlamenta "nije videla spremnost za promenu političke kulture i narativa punog mržnje", koji, kako je kazao, deli Srbiju na "nas i njih".

Govoreći o protestima, Lutovac je ocenio da se tu vidi "ogromna razlika po pitanju shvatanja političke kulture i razumevanju ko su građani i šta je obaveza politika i medija".

Teme