Web Analytics
Milivojević (DS): Dijalog sa Vučićem samo ako dođe u Skupštinu i kaže da ispunjava sve zahteve - BetaRS

Milivojević (DS): Dijalog sa Vučićem samo ako dođe u Skupštinu i kaže da ispunjava sve zahteve

Politika | 21.06.2023 | access_time 20:25
Milivojević (DS): Dijalog sa Vučićem samo ako dođe u Skupštinu i kaže da ispunjava sve zahteve
Foto: Amir Hamzagic
Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević izjavio je danas da je jedini mogući dijalog sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da on dođe u Skupštinu Srbije i da kaže da će ispuniti sve zahteve protesta "Srbija protiv nasilja".

"Ovo što on sada kao nudi je monolog koji svaki put završi uvredama - ološem, bitangama, hijenama, i onda kaže, 'Ja pozivam na dijalog", rekao je Milivojević za televiziju N1.

U vezi s zahtevom s protesta za smenu rukovodstva Regulatornog tela za elektronske medije (REM), Milivojević smatra da Vučić "može da nađe i goru od Zekićke (predsednice Saveta REM-a, Olivere)", jer sada, prema njegovim rečima, "tera inat".

"Ali kada bude shvatio da je ozbiljno ugrožen za jednu noć će smeniti i REM i Vulina i Batu Gašića. Rekao je jednom - 'Ne dam Gašića', pa kada je zbog pritiska javnosti shvatio da će ga Gašić povući u ambis, dao ga je. Tako će biti i sada", procenio je Milivojević.

Protesti "Srbija protiv nasilja", kako je dodao poslanik DS, trajaće i dalje jer je "nemoguće uništiti volju građana" koji pre svega žele da se izbore za svoje dostojanstvo.

"Protesti ne pripadaju političkim strankama, počeli su iz solidarnosti sa žrtvama zločina. Vremenom se pokazalo da nema običnog čoveka koga ne interesuje ovo neuređeno društvo. Građani su na protestima prvi put mogli da čuju i vide žrtve režima, oni imaju povod, motiv i zahteve i ne žele ida se njihova volja prenebegava", rekao je Milivojević.

Ocenio je i da je "bolje za režim" da ispuni zahteve s protesta da se "ne bi napravila velika grudva nezadovoljstva koja će onda počistiti sve".

Teme