Web Analytics
Tomašević: Želim da verujem da će EPS ostati državni ali ministarka je 'političarka' - BetaRS

Tomašević: Želim da verujem da će EPS ostati državni ali ministarka je 'političarka'

Politika | 22.06.2023 | access_time 09:00
Tomašević: Želim da verujem da će EPS ostati državni ali ministarka je 'političarka'
FOTO: Emilija Jovanovic

Nedavno smenjeni vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Miroslav Tomašević izjavio je da "želi da veruje da će EPS ostati državni", kao i da je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, "političarka", a u politici se "odluke donose i menjaju na osnovu nekih unutrašnjih i spoljnih okolnosti".

"Kada se u javnosti kaže privatizacije, svi pomisle da će doći neko i kupiti EPS, a to nije tako. Jedan od vidova privatizacije bio bi i izdvajanje tih 11 hidroelektrana i svako otuđenje nekog dela imovine", rekao je Tomašević u intervjuu za NIN.

Kako je ukazao, "ako, dakle, sa nekim pravimo neku novu kompaniju i gradimo neko novo postrojenje, to nije privatizacija" i istakao: "A otuđenje već postojećeg, jeste".

"Ministarka je političarka, a u politici se odluke donose i menjaju na osnovu nekih unutrašnjih ili spoljnih okolnosti. U ovom trenutku želim da verujem da je to što tvrdi tako, ali da li će to tako i ostati ili će se u budućnoti nešto promeniti, to ne mogu da garantujem", rekao je Tomašević na pitanje da li veruje ministarki kada kaže da će EPS ostati u stopostotnom vlasništvu države.

Teme