Web Analytics
Zrenjaninci sadnjom cveća obeležavaju rupe na putevima - BetaRS

Zrenjaninci sadnjom cveća obeležavaju rupe na putevima

Društvo | 22.06.2023 | access_time 12:50
Zrenjaninci sadnjom cveća obeležavaju rupe na putevima
FOTO: LJILJANA STUPAR

Građani Zrenjanina odlučili su da uz pomoć malo peska, zemlje i nekoliko biljaka, obeleže rupe na zrenjaninskim ulicama, a akciju su podržali Gradski odbor pokreta "Dosta je bilo" i Zrenjaninska akcija (ZRAK).

Kako su ukazali, na taj način ozvaničen je početak akcije "Ulepšaj grad i povećaj bezbednost u saobraćaju" kojom će pomoći nadležnima da lakše uoče kratere koji moraju da se zakrpe, a koji predstavljaju potencijalnu opasnost za vozače i pešake.

Iz Pokreta "Dosta je bilo" upozoravaju da su neke od rupa u centralnim gradskim naseljima duboke skoro pola metra pa zasađeno cveće svakako doprinosi bezbednosti saobraćaja jer su rupe sada uočljive i po mraku i po kiši.

"Grad Zrenjanin je potpisao ugovor o javno-privatnom partnerstvu koje se tiče održavanja puteva i ulica. Održavanje ulica i puteva je prepušteno privatnom partneru, briga ali i interesovanje gradske vlasti oko toga je tu izgleda prestalo, jer se niko pola godine nije setio da privatnom partneru kaže da malo obiđe i upozna grad koji treba da održava", naveli su iz Dosta je bilo u Zrenjaninu.

Aktivisti Zrenjaninske akcije navode da se od momenta kada je održavanje puteva prešlo u ruke javno privatnog partnerstva, mogu očekivati i veće rupe, ali i praznija budžetska kasa.

"Sada kada je leto došlo, vreme je da se bace na posao, pošto je ovo samo mali deo rupetina na koje nailazimo svaki dan", naveli su.

Oni su pozvali Zrenjanince da na maštovit način markiraju sve rupe koje predstavljaju opasnost u saobraćaju, vodeći računa da dodatno ne ugroze bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Teme