Web Analytics
Za 52 lokalne samouprave izdvojeno 400 miliona dinara za podršku porodicama i deci - BetaRS

Za 52 lokalne samouprave izdvojeno 400 miliona dinara za podršku porodicama i deci

Politika | 22.06.2023 | access_time 15:15
Za 52 lokalne samouprave izdvojeno 400 miliona dinara za podršku porodicama i deci
Foto: Milos Miskov
Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić uručila je danas predstavnicima 52 lokalne samouprave ugovore o sufinansiranju mera populacione politike i podrške porodicama i deci, za koje je država izdvojila 400 miliona dinara.

Kisić je izjavila da je država izdvojila 400 miliona dinara za mere i aktivnosti lokalnih samouprava koje za cilj imaju podršku porodicama i stvaranje bolje demografske slike u Srbiji, navodi se u saopštenju Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Sredstva su dobile 52 lokalne samouprave, najviše sredstava, prema njenim rečima, dobila je opština Crna Trava, u kojoj su prošle godine rođena samo četiri deteta.

"Prilikom posete Crnoj Travi videli smo da ova opština ima različite ideje kako da se poboljša demografska slika. Ovim sredstvima će biti dovršena zgrada namenjena mladim bračnim parovima sa decom, više od 25 mladih parova dobiće krov nad glavom i mogućnost da u ovoj opštini odgajaju svoju decu", navela je Kisić.

Ona je kazala da će sredstvima koje je opredelilo Ministarstvo biti sufinansirani i brojni projekti, među kojima su adaptacije i opremanje vrtića, izgradnja igrališta za decu, nabavka opreme za očuvanje reproduktivnog zdravlja žena, psihofizička priprema trudnica, sanacija sportskih terena u školama, kao i kupovina sanitetskih vozila koja su specijalizovana za transport novorođenčadi koja zahtevaju zbrinjavanje na odeljenjima neonatologije.

Teme