Web Analytics
Nemačke kompanije jačaju prisustvo u Kini - BetaRS

Nemačke kompanije jačaju prisustvo u Kini

Ekonomija | 23.06.2023 | access_time 11:00
Nemačke kompanije jačaju prisustvo u Kini
FOTO: Xinhua/Yang Guanyu

Nemačke kompanije istražile su načine da pojačaju svoje prisustvo u Kini na događaju organizovanom ove nedelje u Štutgartu, prenosi Sinhua.

Preko 150 predstavnika nemačkih preduzeća kao što su Boš (Bosch), Porše (Porsche) i Trumf (Trumpf) prisustvovalo je događaju Dan Tajcanga u Štutgartu. U gradu Tajcang u istočnoj kineskoj provinciji Đangsu sada radi 487 nemačkih kompanija.

Učesnici su se složili da kinesko tržište pruža ključne mogućnosti za nemačke kompanije.

Vaelzholc (Waelzholz), globalni proizvođač čeličnih materijala sa sedištem u Hagenu u Nemačkoj, počeo je probno da ulazi na kinesko tržište pre dvadesetak godina. Ohrabrena "ogromnom potražnjom" za svojim proizvodima u Kini, kompanija je tada odlučila da pokrene lokalnu proizvodnju.

Matijas Girse (Matthias Gierse), generalni direktor Vaelzholcovog odeljenja za prodaju i nabavku, očekuje da će zamah rasta kompanije u Kini biti održan.

Nemačke kompanije jačaju prisustvo u Kini
FOTO: Xinhua/Li Bo

DŽu Veige, ekonomski i komercijalni savetnik kineskog generalnog konzulata u Frankfurtu, istakao je da je regionalna saradnja uvek bila važan deo kinesko-nemačkih odnosa. Raduje se što će poželeti dobrodošlicu i drugim nemačkim kompanijama da investiraju u Taicang.

U međuvremenu, predsednik Upravnog odbora Nemačkog saveznog udruženja za ekonomski razvoj i spoljnu trgovinu (BWA) Mihael Šuman (Michael Schumann) rekao je da je Taicang oličenje uspešne saradnje nemačkih i kineskih kompanija.

Prema istraživanju koje je nedavno sproveo Čajna necverk Baden-Virtemberg (China Netzwerk Baden-Wuerttemberg) na preko 100 nemačkih kompanija, oko 80 odsto ispitanika veruje da će Kina dugoročno ostati izuzetno važno tržište nabavke i prodaje za nemačke kompanije. Oko polovine ispitanih kompanija izjavilo je da će produbiti saradnju sa kineskim poslovnim partnerima.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT