Web Analytics
Kompanija Vorldvajd klinikal trajls​ (Worldwide Clinical Trials) ​proširila kancelariju u Srbiji - BetaRS

Kompanija Vorldvajd klinikal trajls​ (Worldwide Clinical Trials) ​proširila kancelariju u Srbiji

Ekonomija | 23.06.2023 | access_time 13:40
Kompanija Vorldvajd klinikal trajls​ (Worldwide Clinical Trials) ​proširila kancelariju u Srbiji

Američka organizacija za klinička istraživanja Vorldvajd klinikal trajls (Worldwide Clinical Trials), koja u Srbiji posluje od 2005. godine, objavila je danas da je proširila svoju kancelariju u Beogradu u kojoj je trenutno zaposleno gotovo 500 stručnjaka, top talenata, pre svega iz oblasti medicine i farmacije, inženjeringa kliničkih ispitivanja i bioinženjeringa.

Na svečanosti povodom širenja kancelarije, koja je postala regionalni centar za Vorldvajd klinikal trajls u centralnoj i istočnoj Evropi, istaknuto je da je poslovanje u Beogradu za poslednjih 18 godina uvećavano u šest navrata.

"Naša kancelarija u Beogradu predstavlja centar kompanije za centralnu i istočnu Evropu. Znamo da možemo da računamo na rast ove kancelarije, uzimajući u obzir visok nivo profesionalizma, kompetentnosti i posvećenosti zaposlenih", kazao je predsednik Vorldvajd klinkal trajls dr Anđeliko Karta (Angelico Carta).

Kompanija Vorldvajd klinikal trajls​ (Worldwide Clinical Trials) ​proširila kancelariju u Srbiji
FOTO: EMIL VAS

Dodao je da zaposleni u Srbiji imaju bogato terapijsko znanje i tehničke ekspertize koje omogućavaju kompaniji da razvije fleksibilne planove za klinička ispitivanja i brzo rešavanje izazova sa kojima se klijenti suočavaju.

Širenje globalnog poslovanja kroz ekspanziju tima i centra u Srbiji, za Vorldvajd klinikal trajls predstavlja ogromnu priliku, ali i odgovornost da se nastavi sa stvaranjem dodatne vrednosti za region CIE.

Kompanija Vorldvajd klinkial trajls, koja radi u partnerstvu sa biotehnološkim i farmaceutskim kompanijama, bavi se kliničkim istraživanjem pre svega za neurološke, onkološke i kardiovaskularne bolesti, kao i za metaboličke i retke bolesti.

Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.

Na svečanosti je istaknuto da je samo u toku 2022. godine došlo do povećanja broja zaposlenih za 50 odsto u odnosu na prethodnu godinu, što predstavlja pokretač za unapređenje kliničkih istraživanja u Srbiji, kao i za širenje kompanije Vorldvajd klinikal trajls u Evropi i svetu.

Potpredsednik Vorldvajd klinikal trajlsa i šef kancelarije u Beogradu dr Andre Ganem ocenio je da je novi prostor osmišljen zajedno sa kolegama i prema njihovim zahtevima i potrebama i da predstavlja centar inovacije i saradnje, kao i da podstiče da se efikasno ispune potrebe i rokovi klijenata.

Kompanija Vorldvajd klinikal trajls​ (Worldwide Clinical Trials) ​proširila kancelariju u Srbiji

"Novi prostor i ekspanzija centra u Beogradu za nas je podsticaj da nastavimo sa privlačenjem i zapošljavanjem još više stručnjaka iz Srbije. Štaviše, naša potpuna posvećenost ulaganju u obrazovanje i razvoj zaposlenih osiguraće da naši vodeći stručnjaci i naučnici u Srbiji imaju najbolje radno okruženje koje neguje njihove talente i omogućuje im da napreduju u okviru kompanije", kazao je Ganem koji očekuje nastavak rasta kompanije na tržištu Srbije i nakon 2024. godine.

Šefica kancelarije za ljudske resurse u kompaniji Džoj Klark (Joy Clark) naglasila je da su zaposleni u Beogradu preobrazili lokalnu kancelariju u globalni centar na nivou kompanije.

Kompanija Vorldvajd klinikal trajls​ (Worldwide Clinical Trials) ​proširila kancelariju u Srbiji

"Zbog znanja, posvećenosti i timskog rada, tim je narastao sa 100 ljudi, koliko ih je bilo pre četiri godine, na skoro 500 ljudi. Kada je osnovana kancelarija Worldwide-a u Srbiji, ona je prvenstveno bila podrška u radu na lokalnim projektima. Danas, tim iz Srbije radi i na globalnim projektima", kazala je ona, naglasivši da su zaposleni u Beogradu veoma konkurentni i na svetskom tržištu.

"Vorldvajd klinikal trajls" pionir je kliničkih istraživanja u Srbiji i ekspert u organizaciji kliničkih ispitivanja, koji je tokom poslovanja u Srbiji identifikovao, obučio i razvio većinu lokacija i istraživača u regionu.

Kompanija Vorldvajd klinikal trajls​ (Worldwide Clinical Trials) ​proširila kancelariju u Srbiji

Suosnivač je Udruženje CRO kompanija u Srbiji i prepoznat kao vodeća organizacija u pružanju usluga kliničkih istraživanja, i izvan granica Srbije i Evrope, obuhvatajući i Severnu i Južnu Ameriku, Bliski istok, Afriku i azijsko-pacifički region.

Direktor tima za IT i preduzetništvo pri Kabinetu premijerke Vlade Srbije Nenad Paunović smatra da poslovanje Vorldvajd klinkial trajlsa u Beogradu predstavlja i pokazatelj da Srbija radi na povećanju ekonomije zasnovane na znanju.

"Klinička istraživanja su među najvažnijima industrijama za Srbiju. Nakon razvoja digitalizacije i IKT sektora poslednjih šest godina u Srbiji, sada je došlo vreme da kao sledeću industrijsku revoluciju vidimo 'life sciences' i biotehnologije. Jedan od najvažnijih projekata u Srbiji je izgradnja BIO4 kampusa kako bismo stavili Srbiju na svetsku mapu biotehnologija i biomedicine, a klinička istraživanja su veoma važna u tom procesu", rekao je Paunović.

On veruje da Srbija u ovoj oblasti može da bude u svetskoj ligi najboljih i dodao da je Srbija radila i da i dalje radi na stvaranju zakonodavnog i poslovnog ambijenta za razvoj sektora kliničkih istraživanja.

Teme