Web Analytics
Tužilac traži 18 meseci zatvora za Kantara zbog pretnji zaposlenima na OK radiju u Vranju - BetaRS

Tužilac traži 18 meseci zatvora za Kantara zbog pretnji zaposlenima na OK radiju u Vranju

Hronika | 23.06.2023 | access_time 17:15
Tužilac traži 18 meseci zatvora za Kantara zbog pretnji zaposlenima na OK radiju u Vranju
Foto: Sanja Majdak
Tužilac na suđenju biznismenu iz Vranja Dejanu Nikoliću Kantaru tražio je na današnjem suđenju 18 meseci zatvora zbog pretnji vlasnici i zaposlenoj na OK radiju u tom gradu, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Nikolić se tereti da je ugrozio sigurnost vlasnici OK radija Oliveri Vidaković i zaposlenoj Svetlani Ivanov, a na današnjem suđenju u Osnovnom sudu u Vranju nisu se pojavili ni on, ni njegov advokat.

UNS navodi da današnje ročište nije odloženo, iako je Nikolić priložio medicinsku dokumentaciju, kao i da je sudija Bojan Trajković najavio da će presuda biti objavljena u ponedeljak.

Tužiteljka Tončić rekla je da je nesporno utvrđeno da je okrivljeni pretio Oliveri Vladković i Svetlani Ivanov i ugrozio njihovu sigurnost.

Navela je da se radi o višestrukom povratniku u izvršenju krivičnih dela i da je već pravosnažno osuđen zbog pretnji istim osobama.

"Predlažem da ga sud oglasi krivim i osudi na kaznu zatvora u trajanju od najmanje godinu i šest meseci", rekla je Tončić.

Oštećene Olivera Vladković i Svetlana Ivanov ponovile su danas u sudnici da su u strahu.

"Te pretnje tokom suđenja. Gestikulacija. Ti pogledi kada je saznao da neće biti pušten iz pritvora. I dalje osećam ugroženost i strahujem za svoju bezbednost. Imam i dalje policijsku zaštitu", rekla je Vladković.

Teme