Web Analytics
Šef kineske diplomatije sa zamenikom Lavrova u Pekingu - BetaRS

Šef kineske diplomatije sa zamenikom Lavrova u Pekingu

Svet | Izvor: Beta | 26.06.2023 | access_time 08:45
Šef kineske diplomatije sa zamenikom Lavrova u Pekingu
Kineski državni savetnik i ministar spoljnih poslova Ćin Gang i zamenik ministra spoljnih poslova Ma Džaosju u Pekingu su se sastali sa zamenikom ruskog ministra spoljnih poslova Andrejem Rudenkom.

Prema navodima Ministarstva spoljnih poslova Kine, dve strane su razmenile mišljenja o bilateralnim odnosima, ukrajinskoj krizi i drugim međunarodnim i regionalnim pitanjima, piše Kineska medijska grupa (CMG).

Ma je tokom jučerašnjeg susreta sa Rudenkom izjavio da su Kina i Rusija neprekidno jačale političko međusobno poverenje i stratešku praktičnu saradnju.

Suočavajući se sa kompleksnom međunarodnom situacijom, Kina i Rusija treba da sprovode važne dogovore koje su postigli lideri u martu, jačaju komunikaciju, obezbede stabilan i dugoročan razvoj bilateralnih odnosa, kao i da zaštite zajedničke interese, dodao je Ma.

Rudenko je visoko ocenio aktuelne rusko-kineske odnose. On je rekao da su bilateralni odnosi u najboljem periodu u istoriji i da je saradnja u svim oblastima zadržavala pozitivnu tendenciju razvoja.

Rusija želi da sa Kinom postigne više rezultata u obostrano korisnoj saradnji dveju zemalja, dodao je Rudenko.

Dve strane su takođe razgovarale o koordinaciji spoljne politike na multilateralnim platformama.

U razgovoru je istaknuto i da Šangajska organizacija za saradnju igra važnu ulogu u zadržavanju regionalne bezbednosti i u zajedničkom razvoju.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Olimpijada

Hronika