Web Analytics
Kina objavila prioritetnu listu pilot zona slobodne trgovine - BetaRS

Kina objavila prioritetnu listu pilot zona slobodne trgovine

Ekonomija | 26.06.2023 | access_time 14:20
Kina objavila prioritetnu listu pilot zona slobodne trgovine
FOTO: Xinhua/Jin Liwang

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je listu prioritetnih pilot zona slobodne trgovine za period 2023-2025, dok se obeležava 10. godišnjica uspostavljanja prve pilot zone slobodne trgovine.

Kako prenosi Sinhua, Ministarstvo je saopštilo da će na listi zona slobodne trgovine od 2023-2025. Biti 164 prioriteta, uključujući velike institucionalne inovacije, ključne industrije, izgradnju platforme, kao i velike projekte i aktivnosti.

Da bi se promovisao visokokvalitetni razvoj zona slobodne trgovine, lista je napravljena na osnovu strateškog pozicioniranja i razvojnih ciljeva svake zone slobodne trgovine pojedinačno, navelo je ministarstvo.

Na primer, lista će podržati pilot zonu slobodne trgovine u Guangdongu da produbi svoju saradnju sa kineskim Hongkongom i Makaom u raznim oblastima, uključujući trgovinu, investicije, finansije, pravne usluge i međusobno priznavanje profesionalnih kvalifikacija, saopštilo je ministarstvo trgovine.

Lista ima za cilj da pomogne produbljivanju reformi i inovacija i jačanju integracije sistema u zonama slobodne trgovine.

Kina je uspostavila prvu zonu slobodne trgovine u Šangaju 2013. godine, a ukupan broj takvih zona je porastao na 21.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT